Ilmiliekki Quartet kiersi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa

1186
lukukertaa
Kuva: Jori Grönroos.

 

Suomalainen Ilmiliekki Quartet kiersi kesällä menestyksekkäästi Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Ilmiliekki soitti yhteensä 9 konserttia Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 26.7.-9.8.2011. Konsertit keräsivät ylistäviä arvioita paikallisessa mediassa. Yhtyeen esiintymispaikkoihin kuuluivat mm. Queensland Music Festival, Devonport Jazz Festival sekä Taranaki International Festival of Arts.

Festivaalikonserttien lisäksi yhtye esiintyi täysille saleille klubikeikoilla mm. Sydneyssä, Canberrassa ja Melbournessa. Yhtye on aiemmin kiertänyt Australiassa vuonna 2008.

Ilmiliekki Quartetiin kuuluvat trumpetisti Verneri Pohjola, pianisti Tuomo Prättälä, rumpali Olavi Louhivuori sekä basisti Antti Lötjönen. Yhtye valmistelee parhaillaan kolmatta levyään.

Ilmiliekki Quartet perustettiin vuonna 2001. Yhtye voitti pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -palkinnon vuonna 2002 ja Teosto-palkinnon vuonna 2004. Esikoislevy March of The Alpha Males (TUM Records) oli Emma-ehdokkaana vuonna 2003. Toinen levy Take It With Me (TUM Records) julkaistiin vuonna 2006. Lisäksi yhtye on tehnyt ruotsalaisia kansanlauluja sisältävän levyn Vi sålde våra hemman (2009, Suomen Musiikki) yhdessä Emma Salokosken kanssa. Ilmiliekki Quartet on kiertänyt yli 15 maassa, mm. Englannissa, Amerikassa ja Kanadassa.

Arvioita Australia-kiertueen konserteista:

“Ilmiliekki Quartet, easily the finest of many Finnish bands to visit Australia. As startling as was the musicianship of Pohjola, Tuomo Prattala, Antti Lotjonen and Olavi Louhivuori, it was their collective ability to transport the listener on musical journeys that set them apart.

**** The Sydney Morning Herald

“The closeness of their musical relationship allowed them to explore – and sometimes pull apart – the structure of their compositions, without losing a sense of narrative flow.”

**** The Age, Melbourne