Sami Linna etsii jazzin historiasta uusia näkökulmia

1157
lukukertaa

Sami Linna jatkaa kolmannessa Sibelius-Akatemian jatkotutkintokonsertissaan linjalla, jolla hän pyrkii osoittamaan, että jazzmusiikin historiasta on yhä löydettävissä mielenkiintoisia ja tuoreita näkökulmia yhtyeilmaisuun.

Linna on koonnut ympärilleen tasokkaan yhtyeen, jossa soittavat saksofonisti Jussi Kannaste ja Suomen jazzelämän väriläiskänä tunnettu kreikkalaisurkuri Georgios Kontrafouris. Erittäin mielenkiintoisen lisän kokoonpanoon tuo amerikkalaisrumpali Quincy Davis, joka on urallaan soittanut esimerkiksi trumpetisti Tom Harrellin ja pianisti Benny Greenin yhtyeissä. Davis aloitti viime syksynä rumpujensoiton apulaisprofessorina Manitoban yliopistossa Kanadassa, mutta konsertoi edelleen säännöllisesti New Yorkissa ja tekee kiertueita ympäri maailmaa.

Osana konsertin valmistelutyötä Linna kävi läpi kymmeniä levytyksiä vuosilta 1964–1969 ja valitsi ohjelmistoon harvoin esitettyjä sävellyksiä, joissa kussakin on jokin nykyajassa tuoreelta kuulostava yksityiskohta. Lisäksi hän pyrki soveltamaan vastaavanlaisia lähestymistapoja omiin sävellyksiinsä, joita konsertissa kuullaan myös. Luvassa on energisesti svengaavaa urkujazzia, jossa rikkaat sointusävyt yhdistyvät modaalisiin jaksoihin ja kromaattisiin liikkeisiin. Ja vääjäämättä kaikessa soi blues.

Sami Linna Quartet
Sami Linna, kitara
Jussi Kannaste, saksofoni
Georgios Kontrafouris, urut
Quincy Davis (US), rummut
4.5.2011 klo 19.00 Sibelius-Akatemia kamarimusiikkisali
liput: 10/7 euroa www.lippu.fi p. 0600 900900 tai tuntia ennen ovelta