Sibis Big Band levytti Esko Linnavalli -palkitut

1269
lukukertaa
Kapellimestari Antti Rissanen. Kuva: Teemu Salminen.
Kapellimestari Antti Rissanen. Kuva: Teemu Salminen.

Sibis Big Band soittaa levynjulkaisukonsertissaan Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa menestyneitä teoksia.

Suomen Big Band -yhdistys, Imatra Big Band Festival ja UMO Jazz Orchestra järjestävät joka toinen vuosi Esko Linnavalli big band -sävellyskilpailua. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esille uuden big band -musiikin tekijöitä sekä osaltaan tukea uuden big band -musiikin säveltämistä ja esittämistä.

Sävellyskilpailu lanseerattiin alkamaan vuonna 2005 ja se tekee kunniaa UMO Jazz Orchestran perustajajäsenelle ja kapellimestarille, Esko Linnavallille, jonka kausi orkesterin taiteellisena johtajana kesti vuodesta 1975 vuoteen 1991. Linnavallia pidetään yhtenä UMO:n merkittävimmistä kapellimestareista, sillä hänen ansiostaan UMO:sta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkielämässä. Kilpailu käydään kahdessa vaiheessa siten, että esikarsinnassa mukaan valitaan 10 teosta, joista finaalissa Imatra Big Band Festivaalilla 3 parasta palkitaan.

Tämä konsertti on Sibis big bandin ”Competition Winners” -levyn julkistamiskonsertti. Sekä konsertti että levy sisältävät vuosien 2005, 2007 ja 2009 kilpailujen palkitut teokset, yhteensä 10 kappaletta. Levy tehdään Sibelius-Akatemian omalle Siba Records -levymerkille.

Sibis big band on Sibelius-Akatemian jazzosaston big band, joka on toiminut säännöllisesti vuodesta 2007 lähtien. Orkesteri voitti vuonna 2008 Suomen big band -mestaruuskilpailun Imatran big band festivaalilla ja äänitti ensimmäisen levynsä ”Monrepos in my heritage” vuonna 2007 laulaja Ira Kaspin kanssa. Orkesterin kapellimestarina on toiminut Antti Rissanen.

Ohjelma

Mikko Hassinen: Karhunvartija (I 2009)
Ville Vannemaa: One for Oatts (II 2009)
Artturi Rönkä: Wandering, Wondering (III 2009)
Jussi Kosonen: Gran Turismo (III 2009)
Vellu Halkosalmi: Solo Flight (I 2007)
Pertti Jalava: Pluto? – It’s Still Swinging There! (II 2007)
Jussi Lampela: Desert Sand (III 2007)
Pessi Levanto: Golden House of Samarkand (I 2005)
Vellu Halkosalmi: Kaiku (II 2005)
Sid Hille: Odd Men Out (III 2005)

”Competition Winners”
valtakunnallisen Esko Linnavalli -big band-sävellyskilpailun palkitut teokset 2005-2009 levynjulkaisukonsertti
Sibis Big Band, kapellimestari Antti Rissanen
15.4.2011 klo 19.00
Sibelius-Akatemian kamarimusiikkisali
liput.10/7 €
www.lippu.fi p. 0600 900900 tai tuntia ennen ovelta