”Ensikäsityksiä – kantaesityksiä” kahdeksannen kerran Jyväskylässä

1132
lukukertaa

Sävellykset:
Veli-Matti ”Vellu” Halkosalmi
Antti Kujanpää
Olli Moilanen
Markku Renko
Joona Toivanen
Tessa Virta

Solistit:
Kalevi Louhivuori
Joakim Berghäll

Jyväskylä Big Band solisteinaan trumpetisti Kalevi Louhivuori ja saksofonisti Joakim Berghäll, tulkitsee uutta suomalaista big band -musiikkia ”Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä VIII” konsertissa sunnuntaina 13. päivä maaliskuuta. Ainutkertaisessa konsertissa kuullaan peräti kuuden säveltäjän uudet teokset. Kantaesityksen saavat Veli-Matti Halkosalmen, Joona Toivasen, Tessa Virran, Antti Kujanpään, sekä Olli Moilasen sävellykset. Illan aikana kuullaan myös Markku Rengon sävellystyötä. Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä VIII jatkaa Jyväskylä Big Bandin, suomalaisten sekä erityisesti keskisuomalaisten säveltäjien yhteistyötä, joka on jatkunut aktiivisena jo vuodesta 1998 lähtien.

Jyväskylä Big Band on monipuolinen, vireä ja ammattitaitoinen kokoonpano, jonka vierailijoina ja solisteina on vuosien mittaan nähty monia koti- ja ulkomaisia huippuartisteja. JBB on lukuisten omien konserttiensa lisäksi esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla, tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä tehnyt konserttimatkoja ympäri maailman. Jyväskylä Big Band on toteuttanut myös ennakkoluulottomasti poikkitaiteellisia produktioita ja tehnyt vuosien ajan yhteistyötä useiden suomalaisten säveltäjien kanssa.

Jyväskylä Big Band ”Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä VIII”
Su 13.3.2011 klo 18.00
Siltasali Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput: 12/8 euroa
Ennakko: Nikolainkulman lipunmyynti,
www.lippu.fi