Iiro sooloilee ennen lähtöä maailmalle

1102
lukukertaa

Iiro Rantalan uudessa soolokonsertissa kuullaan tuoreen levyn kappaleita. Lost Heroes -levy ja samanniminen konsertti ovat kunnianosoitus edesmenneille musiikin mestareille. Keikka on samalla Iiron viimeinen soolokonsertti Etelä-Suomessa ennen tulevaa, lähes loppuunmyytyä, maailmankiertuetta.

Iiro Rantalan ensimmäinen soololevy Lost Heroes julkaistiin Saksassa 25.2. ja Suomessa 3.3. Levy on ehtinyt saada jo loistavan vastaanoton Suomessa ja se on noteerattu myös ulkomaisessa mediassa:

”His touch is flawless, particularly on silvery, caressing melodies such as his dedication to Pekka Pohjola, the slow, liquid expansion of his waltz to Evans or his meditation on Svensson.”
John Fordham, The Guardian

Lost Heroes -konsertti koostuu levyn sävellyksistä, joissa on taidokkaita rinnakkaisuuksia ja viitteitä eri säveltäjien ja artistien musiikista. Suomen kansallissankarille, Jean Sibeliukselle, Rantala omistaa sävellyksen Jean and Aino. Kappale keskittyy Sibeliukseen aviomiehenä ja tämän rakkauteen vaimoaan Ainoa kohtaan. Impulsiivisesti soitettu Can´t Get Up taas viihtyy matalimmilla sävelillä kunnianosoituksena Jaco Pastoriukselle. Pastorius oli ensimmäinen jazz-tähti, jonka Rantala näki livenä ollessaan 13-vuotias. Muita levyllä kunnioitettavia artisteja ja säveltäjiä ovat Pekka Pohjola, Bill Evans, Art Tatum, Michael Petrucciani, Esbjörn Svensson, Oscar Peterson, Errol Garner ja Luciano Pavarotti.

”Iiro Rantala on sensaatiomainen pianisti ja hän on vahvin todiste reinkarnaatiosta jonka olen kohdannut. Hänen tekniikkansa ja musiikillinen herkkyytensä on niin monitasoista, että tuntuu mahdottomalta uskoa hänen saavuttaneen ne yksin tässä elämässä.”
Pianisti ja sovittaja Gil Goldstein

Lost Heroes -konsertti on sekä visuaalinen että audiovisuaalinen kokonaisuus. Äänisuunnittelusta vastaa Pekka Virtanen ja musiikin visualisoi Valo Virtanen. Konsertin visuaalinen toteutus luo Kapsäkin saliin intiimin tunnelman ja esityksen intensiivisyys vangitsee koko yleisön.

Lost heroes – Iiro Rantalan soolokonsertti
Musiikkiteatteri Kapsäkki
1.4.2011 klo 19