Jussi Fredriksson Busy Turtles Jazzliiton kiertueella

1214
lukukertaa

Suomen Jazzliiton helmikuisella kiertueella esiintyy pianisti-kosketinsoittaja ja säveltäjä Jussi Fredrikssonin johtama tuore Busy Turtles -kokoonpano. Vastikään debyyttialbuminsa julkaisseen yhtyeen energinen musiikki esittelee nuoren huippuyhtyeen näkemyksen 2000-luvun jazzista.

Jussi Fredriksson on tullut tunnetuksi työstään oman trionsa ja elektrojazz-yhtye Reactor-5:n kanssa, sekä yhteystyöstään lukuisten merkittävien jazznimien kanssa. Näistä mainittakoon Jukka Perko, Eero Koivistoinen, Tim Hagans, Ron McClure, UMO Jazz Orchestra ja Norrbotten Big Band.

Fredrikssonin uusi Busy Turtles -yhtye yhdistää maestron terävän sävellys- kynän tuotokset korkeatasoisen kvintetin virtuositeettiin. Yhtyeen muusikot edustavat maamme nykyjazzin huipputasoa. Yhtyeen eturivissä trumpetisti Tero Saarti trumpetissa ja tuorein Suomen Jazzliiton Yrjö-palkittu kitaristi Teemu Viinikainen kantavat Fredrikssonin ohella vahvasti solistista vastuuta. Rytmisektiossa basisti Ville Huolman ja räiskyvä rumpali Jussi Lehtonen luovat rautaisen komppiparin, josta ei puutu energiaa ja taitoa.

Busy Turtlesin musiikissa on paljon vaikutteita jazzin eri ilmiöistä, sekä perinteisestä akustisesta ilmaisusta että myös modernimmasta sähköisen aikakauden musiikista. Fredrikssonin sävellykset poikkeavat piristävällä tavalla perinteisestä jazzkirjoituksesta. Teemat saattavat olla erityisen pitkiä ja moniulotteisia ja improvisaatiot liittyvät sävellykseen vahvasti osana kokonaisuutta.

Helmikuussa Suomea kiertävä Jussi Fredriksson Busy Turtles on oiva osoitus maamme nuoren jazzpolven laajasta pohjasta. Debyyttialbuminsa perusteella Fredriksson kuuluu vahvasti kotimaisen jazzin tulevaisuuden nimiin, niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Jussi Fredriksson Busy Turtles
Jussi Fredriksson, kosketinsoittimet
Tero Saarti, trumpetti
Teemu Viinikainen, kitara
Ville Huolman, basso
Jussi Lehtonen, rummut

Kiertueaikataulu:
to 16.2. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19
ke 17.2. Seinäjoki, Nuorisokeskus klo 19
to 18.2. Pietarsaari, Madison Pub klo 21
pe 19.2. Kotka, Konserttitalon ravintola Duetto klo 19
la 20.2. Nauvo, Grännas Hotel Stallbacken klo 19:30
to 25.2. Lappeenranta, Kolme Lyhtyä klo 20
pe 26.2. Kuopio, Kuopion Musiikkikeskuksen Jazzklubi klo 21
la 27.2. Joensuu, Teatteriravintola klo 21