Jazz’n Jam konserttisarja

1140
lukukertaa

Jazz’n Jam – onko jazz herkkää vai rohkeaa?

Suomalaisen jazzin kuviopintaa luotaava Malmitalon Jazz n Jam -sarja jatkaa taiteellisena johtajanaan Teppo Hauta-aho. Jazzin sekä herkät että rohkeat puolet pääsevät edukseen esille tämän kevätkauden taitavan artistikaartin käsittelyssä.

Tammikuussa kuullaan tunteikkain anti Taina Lehdon laulaessa herkällä äänellä ja Eero Ojasen ryydittäessä häntä pianon ääressä tyylikkään rauhallisella tavallaan. He ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1991 säännöllisesti ja esimerkkinä voisi mainita ikivihreiden swingsävelmien täyttämän Lindan vuodelta 2007.

Helmikuussa pianisti Sid Hille ja rumpali Mika Kallio vastaavat spontaanisti nykyhetkeen. Heidän monisävyisten, herkkien tai rohkeiden musiikillisten ilmaustensa luomiseen vaikuttavat niin yleisön läsnäolo ja salin akustiikka kuin muusikoiden mielikuvituskin. Tiedossa on jännittäviä ja arvaamattomia käänteitä.

Duo Kari Ikonen & Tony Elgland on maaliskuussa lavalla kahteen mieheen ensi kertaa. Säveltäjä-pianisti-kosketinsoittaja Ikosen ja kontrabasisti Elglandin musiikillinen yhteistyö on jatkunut eri muodoissa jo vuodesta 1992. Molempien soittoa on kuultu mm. yhtyeissä Karikko, Äkräs, Väinämöiset ja Kehveli, minkä lisäksi Elgland on soittanut Ikosen sävellyksiä ¡Otra Vez! -tangonuevokvintetissä, mutta duona ei heitä aiemmin ole kuultu.

Miten pehmeä tai kova jazzeläin sitten mahtaa olla Bonikalmisto? Se koetaan huhtikuussa. Ranskalaissuomalainen duo koostuu parivaljakosta Raymond Boni (kitarassa) ja Teppo Hauta-Aho (bassonsa varressa). He äänittivät ensimmäisen yhteisen nauhansa vuonna 2003 ja kyseinen improvisaatio oli siinä määrin vankkaa tekoa, että se sai luulemaan herroilla olevan takanaan pitkän ja vaiheikkaan yhteissoittokokemuksen. Muutama vuosi myöhemmin, 2007 duo jatkoi yleisön edessä Suomessa ja 2008 se soittikin sitten jo Ranskan yleisradiossa, suorassa lähetyksessä. Nyt kaksikko kiertää Suomea kymmenpäiväinen kiertue huipentuu Malmitaloon.

L. Hermannin Mieltä analysoidaan toukokuun lämmössä. ”Musiikkimme on runoelma intiimeistä hetkistä, oudoista paikoista tuttuihin, matka järjestyksestä epäjärjestykseen” selvittää basisti Lassi Kari, jonka lisäksi yhtyeeseen kuuluvat saksofonisti Pauli Lyytinen ja laulaja, sellisti Anni Elif Egecioglu.

Jazz’n Jam -sarjan kaikki intiimit hetket Malmitalossa ovat kerran kuukaudessa maanantaisin iltaseitsemältä.

Jazz’n Jam -LISTA:

Ma 25.1. klo 19 Taina Lehto & Eero Ojanen Taina Lehto laulu ja Eero Ojanen piano Liput 6 e

Ma 22.2. klo 19 Sid Hille & Mika Kallio: Two Moons Sid Hille piano ja Mika Kallio rummut Liput 6 e

Ma 29.3. klo 19 Duo Kari Ikonen & Tony Elgland Kari Ikonen piano, Tony Elgland kontrabasso Liput 6 e

Ma 26.4. klo 19 Bonikalmisto (Ranska,Suomi) Raymond Boni kitara ja Teppo Hauta-Aho kontrabasso Liput 6 e

Ma 24.5. klo 19 L. Hermannin Mieli Lassi Kari kontrabasso, Pauli Lyytinen saksofonit ja Anni Elif Egecioglu laulu & sello. Liput 6 e