Finlandia Jazz avaa kevätkauden

1943
lukukertaa
Kaisa Kulmala Trio
Kuva: Maarit Kytöharju.

  

Kaisa Kulmala Trio
Kaisa Kulmala Trio. Kuva: Maarit Kytöharju.

 

Helsingin jazzkevät saa uudenlaisen lähtölaukauksen 15.1.2010 kun Finlandia-talon Helsinki-salissa järjestetään Suomen Jazzliiton ja Finlandia-talon yhteistuotantona toteuttama Finlandia Jazz -tapahtuma. Kokoillan konsertin puitteissa kolme neljästä Jazzliiton kevään 2010 kiertuebändistä esittäytyy helsinkiläisyleisölle. Finlandia-talolla esiintyvät Kaisa Kulmala Trio, Jussi Fredriksson Busy Turtles ja Jussi Lehtonen Band. Tapahtuman tarkoituksena on esitellä laajasti ajankohtaista suomalaista huipputason jazzmusiikkia, ja laajentaa Jazzliiton kiertuetoimintaa myös pääkaupunkiseudulle. 

Ensimmäinen illan ja Jazzliiton kevätkiertueiden esiintyjistä on pianisti Kaisa Kulmalan johtama trio, jossa soittavat Kulmalan lisäksi basisti Jori Huhtala ja rumpali Ville Pynssi. Vastikään debyyttialbuminsa Tribute julkaisseen trion ilmaisu on melodista ja herkkää, sekä toisaalta rytmisesti ärhäkkää ja voimakasta. 

Niinikään debyyttinsä julkaisua Finlandia-talolla juhlistaa Jussi Fredriksson Busy Turtles -yhtye. Kosketinsoittaja Jussi Fredrikssonin luotsaama kvintetti on ennakkoluulottomasti jazzin eri vaikutteita yhdistelevä kombo, jonka rivistöön kuuluvat Fredrikssonin ohella Tero Saarti (trumpetti), Teemu Viinikainen (kitara), Ville Huolman (basso) ja Jussi Lehtonen (rummut). Yhtyeen jäsenistä Teemu Viinikainen on Suomen Jazzliiton arvostetun Yrjö-palkinnon viimeisin voittaja. 

Finlandia Jazz -illan päättää rumpali Jussi Lehtosen sekstettikokoonpano. Ahkerana ja kysyttynä rumpalina tunnetun Lehtosen oman yhtyeen ensilevytys Firstborn näki päivänvalonsa keväällä 2009, ja saavutti sekä jazzdiggarien että kriitikoiden suosion. Yhtye esittää svengaavaa, energistä ja samalla herkkää jazzia. Kokoonpanoon kuuluvat illan urakkamiesten Lehtosen, kitaristi Teemu Viinikaisen ja basisti Ville Huolmanin lisäksi saksofonisti Joonatan Rautio, pianisti Aki Rissanen lyömäsoittaja Abdissa ”Mamba” Assefa. 

Finlandia-talon tammikuisessa perjantai-illassa yleisölle tarjoutuu harvinaislaatuinen mahdollisuus nähdä Suomen Jazzliiton kiertuebändien koonti lavalla saman konsertin puitteissa. Tunnelmallisen Helsinki-salin jazzkonsertista suunnitellaan kevät- ja syys- kauden avaavaa toistuvaa konseptia. 

Finlandia Jazz
Suomen Jazzliiton kevään 2010 kiertueyhtyeet esittäytyvät
Finlandia-talo, Helsinki-sali pe 15.1.2010 klo 19 Liput 29/19 e
 

Esiintymisaikataulu ja kokoonpanot: 

klo 19.30 Kaisa Kulmala Trio Kaisa Kulmala, piano / Jori Huhtala, basso / Ville Pynssi, rummut 

klo 20.45 Jussi Fredriksson Busy Turtles Jussi Fredriksson, kosketinsoittimet / Tero Saarti, trumpetti / Teemu Viinikainen, kitara / Ville Huolman, basso / Jussi Lehtonen, rummut 

klo 22.00 Jussi Lehtonen Band Jussi Lehtonen, rummut / Joonatan Rautio, saksofoni / Teemu Viinikainen, kitara / Aki Rissanen, piano / Ville Huolman, basso / Abdissa “Mamba” Assefa, lyömäsoittimet