Jussi Fredrikssonin A-tutkintokonsertti

2026
lukukertaa

Pianisti, kosketinsoittaja ja säveltäjä Jussi Fredriksson tunnetaan parhaiten työstään oman trionsa J.F.T :n ja elektrojazzyhtyeen Reactor-5:n kanssa. Lisäksi hän on toiminut aktiivisesti freelancerina useiden artistien ja yhtyeiden kanssa. Marraskuussa 2009 hän julkaisee ensimmäisen omaa nimeään kantavan levyn ”Busy Turtles”. Tämä energinen debyyttialbumi esittelee tuoreen näkemyksen modernista 2000-luvun jazz-musiikista, jossa yhdistyvät sävellyksellisesti kiinnostava kokonaisuus, spontaani kommunikaatio sekä muusikoiden huikea virtuositeetti!

Jussi Fredrikssonin musiikissa on paljon vaikutteita jazzin eri ilmiöistä. Elementtejä löytyy sekä perinteisestä akustisesta ilmaisusta, että myös modernimmasta sähköisen aikakauden musiikista. Vanhat rätisevät kosketinsoittimet vievät tunnelmia paikoitellen rosoiselle 70-luvulle, mutta Fredrikssonin melankoliset sävyt, moderni sounditaju ja persoonallinen soitto tuovat musiikin vahvasti nykypäivään.

Sävellykset poikkeavat piristävällä tavalla perinteisestä jazzkirjoituksesta. Paikoitellen pitkät ja moniulotteiset teemat luovat hypnoottisia kaaria ja toisaalla tunnelma voi olla taas suoraviivaisen rento ja välitön. Improvi- saatiojaksot liittyvät sävellyksiin vahvasti osana kokonaisuutta.

Fredrikssonin A-kurssitutkinto ”Busy Turtles” koostuu osittain uuden levyn materiaalista, jonka lisäksi konsertissa kantaesitetään 4-osainen jazzteos. Kuulijan kannattaa siis valmistautua lähtemään myös hieman pidemmälle musiikilliselle matkalle.

Jussi Fredriksson ”Busy Turtles”
Jussi Fredriksson piano, kosketinsoittimet ja sävellykset
tba trumpetti ja flyygelitorvi
Jussi Kannaste saksofoni
Teemu Viinikainen kitara
Ville Herrala basso
Ville Pynssi rummut
A-tutkintokonsertti
ke 28.10.2009 klo 19.00
Kamarimusiikkisali