A4: Changes: music of Ari Polojärvi

2182
lukukertaa

2009 Alba Records ABCD 284

Design: Simo Ruottinen.

1. Arrows
2. Two moments
3. In the valley
4. Ballad
5. Kubrick
6. Re-tune
7.  Orleans
8. Home again
9. Changes
10. Grapes

All compositions by Ari Polojärvi.

Ari Polojärvi (g), Takku Ylinen (ts, as, ss), Juha Ellmén (b), Timo Koskinen (dr)

Producer: Ari Polojärvi
Executive producer: Timo Ruottinen
Recorded 6-7/2008 at Cotton Music Studio, Pori
Recording & mixing: Ahti Impola
Mastering: Svante Forsbäck / Chartmakers

Arvio: 3 tähteä

Turkulainen jazz ei ole valtakunnassa juuri julkisuutta saanut. Nyt on profiilinnoston aika, kun Alba Records julkaisee saman tien kaksi levyllistä kaupungin yhtyeiltä. Kitaristi Ari Polojärvi on mukana kummassakin ryhmässä, Johan Ölanderin kvartetissa sekä A4:ssä, joka tulkitsee pelkästään Polojärven sävellyksiä. Tällä käyntikortilla A4 tulee epäilemättä saamaan keikkoja muualtakin Suomesta. Muusikoiden taidot ovat hyvää kansallista tasoa ja Polojärven musiikki on melodisuudessaan helposti lähestyttävää. Sähkökitara ja muun ryhmän akustinen jazz-ote sointuvat kauniisti yhteen, ja välillä Juha Ellmén vaihtaa bassonsa sähköiseen lisää voimaa tuoden. Ajatuksella tehtyä, monipuolisesti sovitettua, eloisaa ja tuoreenmakuista nykyvaltavirtaa.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 16/2009.