Quartester Suomea edustamaan

957
lukukertaa

Helsingissä järjestetyn Young Nordic Jazz Comets -osakilpailun voiton vei nelihenkinen Quartester, joka siis jatkaa aikanaan pohjoismaiseen finaaliin. Kakkoseksi sijoittui Herd, jonka vibrafonisti Panu Savolainen sai myös solistipalkinnon. Lisäksi Jazzliitto myönsi kilpailun yhteydessä Andania- tunnustuspalkinnon amanuenssi Natta Holmalle.

Quartester matkaa edustamaan Suomea pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun finaaliin Osloon 11.-13.9. Yhtyeen muodostavat pasunisti Kasperi Sarikoski, pianisti Henri Mäntylä, basisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Jonatan Sarikoski. Tuomaristo kiitti voittajayhtyettä hyvästä yhteissoitosta, rohkeasta otteesta omaan musiikkiinsa, bändin laajasta solistisesta voimasta sekä hyvästä kontaktista yleisöönsä. Lisäksi erityismainninan sai bändin omaperäinen instrumenttivalinta.

Toiseksi tulleen Herd-kvartetin vibrafonisti Panu Savolainen pokkasi solistille myönnettävän tunnustuspalkinnon. Tuomaristo perusteli valintaansa Savolaisen korkeatasoisella teknisellä ja musiikillisella osaamisella sekä poikkeuksellisella solistisella voimakkuudella.

Oslon finaalipaikan lisäksi voittajayhtye Quartester sai 1000 euron arvoisen rahapalkinnon. Toiseksi sijoittunut Herd puolestaan kartutti bändikassaansa 700 eurolla, ja solistipalkinnon suuruus oli 300 euroa.

Suomen osakilpailun tuomaristoon kuuluivat Jazzliiton puheenjohtaja Juha Söder, pianisti Riitta Paakki sekä tuottaja Charles Gil. Kilpailussa esiintyi neljä yhtyettä: Quartester, Herd, Miika Pelkonen Trio sekä Tuomas Juhani Turunen Trio.

Suomen Jazzliitto myönsi YNJC-osakilpailun yhteydessä lisäksi Andania- tunnustuspalkinnon amanuenssi Natta Holmalle osoituksena ansiokkaasta työstä suomalaisen jazzkulttuurin hyväksi. Holma on ollut keskeinen henkilö vuonna 1991 perustetun Jazz-arkiston ja sittemmin Jazz & Pop Arkiston kehityksessä.