Kuopio saa oman jazzfestivaalinsa

1117
lukukertaa

Lumo Jazz 2009 on uusi kotimaiseen jazz- ja rytmimusiikkiin erikoistunut festivaali, joka uudistaa Kuopion live-musiikkitarjontaa esittelemällä kuulijoille kansainvälisen tason jazz-artisteja. Mukana on myös useita kuopiolaislähtöisiä huippumuusikoita.

Kaksipäiväisen festivaalin pääesiintyjiksi on kiinnitetty kansainvälisesti arvostetut The Five Corners Quintet ja Eero Koivistoinen Music Society. Lisäksi festivaalilla esiintyvät Mirja Mäkelä, Pepa Päivinen, Timo Kämäräinen, Seppo Kantonen, Teemu Viinikainen, Verneri ja Ilmari Pohjola, Timo Hirvonen, Risto Toppola, Jussi Lehtonen ja Aki Rissanen.

Festivaalin korkeasta taiteellisesta tasosta kertovat artistien voittamat lukuisat Yrjöt, Jazz-Emmat, Pori Jazzin vuoden taiteilija -tittelit sekä Sony Jazz­palkinnot. Lisäksi The Five Corners Quintetin rumpali Teppo Mäkynen on valittu Pori Jazzin taiteelliseen johtoon vuodesta 2010 alkaen.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kuopiolaislähtöinen trumpetisti Jukka Eskola ja sen järjestää live-musiikin edistämiseksi perustettu Nu Music Kuopio ry.

Festivaalia tukee Kuopion kaupunki sekä alueelliset yhteistyökumppanit. Suomen Jazzliitto ry on ollut myös osaltaan mukana uuden festivaalin suunnittelussa.

Festivaali järjestetään 12.-13. kesäkuuta ja tapahtumapaikkana toimii sen ensimmäisenä vuotena ravintola Wanha Satama. Lippujen ennakko- myynti on alkanut.