Ahava ja jouset Malmitalossa

1706
lukukertaa
Mia Simanainen
Mia Simanainen. Kuva: Maarit Kytöharju.
Mia Simanainen

Ahava on tyyleihin lokeroitumaton yhtye, jonka musiikillinen ydin muodostuu laulaja Mia Simanaisen sävellyksistä ja runoista. Tietä ovat viitoittaneet sekä jazz että kansanmusiikki, mutta ilmaisukeinoja on poimittu laajemminkin musiikkityylien kirjosta. Yhdessä jousikvartetin kanssa Ahava muodostaa oivallisesti yhteen sulautuneen kamari- jazzyhtyeen. Malmitalossa Ahava ja Jouset -konsertti kuullaan 2.12.2008.

Pian kymmenvuotiaan Ahava-yhtyeen omaperäinen sointi syntyy sen instrumentaatiosta, taitavasta yhteissoitosta, korkealaatuisista solistisista kyvyistä ja suomen kielestä. Tekstit ovat Ahavan omia tai suomalaisten runoilijoiden kirjoittamia. Tekstejä hienovaraisesti yhdistävä teema on ihmisen pyrkimys arkipäivää syvemmälle, perimmäisten totuuksien äärelle, todelliseen rakkauteen ja vapauteen. Nykyisin Ahavan ohjelmisto koostuu Simanaisen sävellysten lisäksi myös Kari Heinilän ja Kari Ikosen sävellyksistä. Viime mainitun muhevien jousisovitusten ansiosta jousikvartetin osuus nivoutuu loistavasti yhteen Ahavan annin kanssa. Tuloksena kuullaan linjakasta ja tyylikästä musiikkia, syvään hengittävää ja inspiroitunutta.

Ti 2.12. klo 19 Malmitalo
Ahava ja Jouset
Ahava: Mia Simanainen – laulu
Kari Heinilä – huilut, saksofonit
Kari Ikonen – piano
Mika Kallio – rummut
Jouset:
Hannu Vasara – 1. viulu
Elina Viitasaari – 2. viulu
Laura Kajander- Fiestas – alttoviulu 
Juho Laitinen – sello