Riitta Paakki Trio Jazzliiton kiertueella

1023
lukukertaa

Riitta Paakki (s.1971) on jättänyt jälkensä kotimaiseen jazziin oivaltavana yhtyejohtajana sekä pianistina, mm. UMO Jazz Orchestran ja Jenny Robson Acoustic Bandin riveissä. Lokakuussa Paakki luotsaa oman trionsa kahdeksan konsertin mittaiselle Jazzliiton kiertueelle.

Riitta Paakki Trio soittaa modernin ja perinteisen ilmaisun välimaastoon sijoittuvaa akustista pianotriojazzia. Paakki Trion musiikki on melodista ja svengaavaa, tunnelmat liikkuvat rytmisestä ilottelusta melankoliseen maalailuun ja takaisin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu tasapuolisesti kunkin sen kolmen jäsenen säveltämästä materiaalista.

Riitta Paakki Trion tarina alkaa vuodesta 1996. Pitkän yhteisen taipaleensa aikana trio on ehtinyt tehdä kolme levyä Impala-levymerkille: RPT (2000), Enne (2004) ja viimeisimpänä Onion vuonna 2006. Debyyttialbumi oli heti Jazz-Emma -palkintoehdokkaana ja Onion-albumin yhteydessä on puolestaan syytä mainita prosessissa mukana ollut amerikkalainen pianisti-tuottaja Jim Beard. Albumi voitti vuoden levyn arvonimen Jazzrytmit-lehden kriitikko- äänestyksessä vuonna 2006. Bändin esiintymiskokemus kattaa Suomen merkittävimpien jazz-areenoiden lisäksi keikkapaikkoja ulkomailla, joista mainittakoon esimerkkinä Pariisissa 2005 järjestetty JazzyColors-festivaali.

Paakin lisäksi triossa soittavat Ari-Pekka Anttila (basso) ja Mikko Hassinen (rummut). Anttila on jazz-yleisölle tuttu mm. Quartet Coyoten ja Platypus Ensemblen riveistä. Hänet on palkittu kaksi kertaa Europe Jazz Contest -kilpailuissa Belgiassa 2. palkinnolla. Hassinen puolestaan on yksi kysytyimpiä rumpaleita jazz-kentällämme. Ansioituneena säveltäjänä ja UMO:n kantavana voimana tutuksi tullut Hassinen on esiintynyt myös mm. Eero Koivistoisen, Pepa Päivinen Trion, Raoul Björkenheimin, Tomasz Stankon, Jimi Tenorin ja Victoria Tolstoyn kanssa.

Riitta Paakki, piano
Ape Anttila, basso
Mikko Hassinen, rummut

Kiertueaikataulu:
Ke 8.10. Helsinki, Korjaamo (Jazz Now! Klub), klo 19
To 16.10. Seinäjoki, Nuorisokeskus, Vanha Teatteri, klo 19
Pe 17.10. Viitasaari, Miekkaniemi, klo 20
La 18.10. Korppoo, Saaristokeskus Korpoström, klo 20
Ti 21.10. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä, klo 20
Ke 22.10. Jyväskylä, Poppari, klo 21
Pe 24.10. Kuopio, DNA jazzklubi, klo 21
La 25.10. Joensuu, Teatteriravintola (terassi), klo 21