Johanna Iivanaiselta kokoelma-albumi

852
lukukertaa

Loisto – The Collection on laulaja-lauluntekijä Johanna Iivanaisen ensimmäinen kokoelma-albumi. Se summaa laulajattaren uskomattoman monipuolista ja aktiivista uraa reilun kymmenen vuoden ajalta. Loisto ei ole hittikokoelma vaikka sisältääkin monta suosittua raitaa, pikemminkin se on valikoima artistille tärkeitä biisejä, joissa persoonallisen laulajan läsnäolo kuuluu muussakin kuin laulutulkinnoissa.

Johanna itse kuvailee kokonaisuutta näin: ”Tämä kokoelma on 10 vuoden aikana levytettyjen ja levyttämättömien kappaleiden kooste. Olen työskennellyt monissa kokoonpanoissa joko vierailijana tai solistina, mutta tämä levy nostaa esille pääasiassa sellaisia kappaleita, joissa oma kädenjälkeni näkyy joko sanoittajana tai säveltäjänä.”

Kokoelman avaa komeasti jo lähes unohdettu helmi, Johannan biisi Loisto vuoden 2001 Free Control II -albumilta. Mukana on myös 3 kappaletta vuonna 2004 ilmestyneeltä ensimmäiseltä sooloalbumilta Johanna Iivanainen (Forces Of Nature, I Bear My Burden ja I´m Waking) sekä biisejä Korpi Ensembleltä (Witness, Echoes sekä hulvaton bossahenkinen versio Scorpions-hitistä Still Loving You) ja kaksi biisiä 1N-yhtyeeltä (Taulu ja Hiljainen Poika).

Muita kappalevalintoja artisti kuvailee näin: ”Muutama erikoisuus on otettu mukaan, kuten Lennosta Kii! -piiloraita Eero Koivistoisen yhtyeen tuoreelta levyltä sekä demokäyttöön äänitetty Jimi Hendrixin Hear My Train a-Comin’ vuodelta 1997. Tuolloin alkoi yhteistyö mieheni Mikko Iivanaisen kanssa ja tällä levyllä kuulette myös tämän duon uudet kappaleet Old Country ja Count The Waves, jotka äänitettiin keväällä 2008 Perfect Sound Studioilla. Mukana on myös Soi Ensemble -yhtyeen levyttämä Kultaralli, joka on Kalle Kaliman hieno sävellys ja vaimonsa Essi Kaliman upea teksti.”

Loisto – The Collection on Backstage Alliancen ja Presence Recordsin yhteistuotantoa. Albumi julkaistaan myös Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä saksalaisen Nordic Notes -levymerkin toimesta.