aNoo kiertueella

1154
lukukertaa

aNoo on Brysseliin asettuneen suomalaisen jazzlaulaja-muusikko Anu Junnosen perustama yhtye. Siinä soittaa Belgian nuorta jazzsukupolvea edustavia huippuja: haitaristi Tuur Florizoone, pasunisti Dree Peremans, rumpali Yves Peeters ja kontrabasisti Yannick Peeters.

aNoo ottaa vaikutteita niin pop-, jazz- kuin folk-musiikista. Yhtyeen musiikki on tuulahdus Amelie-elokuvan tunnelmista, ja sitä voi verrata Björkin tai Betty Carterin tuotantoon.

aNoo laulaa niin englanniksi, suomeksi kuin portugaliksikin. Esiintyjien nuoresta iästä huolimatta tulkinnat ovat vahvoja ja sävellykset ja sanoitukset näkemyksellisiä.

Anun suomalaiset juuret ovat vahvasti esillä sovitetuissa kansanlauluissa, Anna-Mari Kähärän, Hedningarnan ja Värttinän lainakappaleissa sekä sävellyksessä ”The Luckless Lands of the North”, jonka sanat tulevat Kalevalan käännösteksteistä.

Keväällä 2007 ilmestynyt debyyttialbumi ”The Luckless Lands of the North” on otettu Belgiassa innolla vastaan. Hyvä vastaanotto vei bändin paikallisen jazzliiton, Les Lundis d’Hortense, kiertueelle. aNoo on tuttu nimi niin Belgian jazzklubeilla, kulttuurikeskuksissa kuin festivaaleillakin.

Lehdistöltä lainattua: ”

Tämä musiikki on aivan oma kielensä, joka koostuu kerralla ainakin viidestä eri kielestä. Se on niin musiikillisesti kuin tekstuaalisesti monialaista kamarimusiikkia. Ei kuluneeksi tallattuja polkuja, ennalta- arvattavuutta, vaan puhdasta kauneutta ja vahvaa tulkintaa”
Dani Heyvaert-Folkroddels

”Anu Junnonen: tuli joka kytee ikijään alla.”
Alain Goldsmith

”C’est une vocaliste à la voix ample et ondoyante, dotée d’un sens inné du rythme …une vraie braise qui couve sous la glace. La formation qui l’entoure impression à la fois par sa parfaite cohésion mais aussi par l’originalité de sa palette sonore.”
Claude Loxlay

Kiertue:
22.7. klo 20 Laterna, Tampere
23.7. klo 22 Monk, Turku
25.7. klo 19 Aino Acktén huvila, Helsinki