Jazz Now! Klub

1137
lukukertaa

Kulttuuritehdas Korjaamo ja Jazzmuusikot ry tempaisevat kevään mittaan klubitoiminnan merkeissä Kulttuuritehdas Korjaamon salissa, os. Töölönkatu 51 b. Kolmen klubi-illan sarja käynnistyy ke 20.2. ja kantaa nimeä JAZZ NOW! KLUB. Jazzia kuullaan ke 20.2., vappuaattona 30.4. ja ke 14.5. klo 19-24. Jazz Now! Klub tuo myös ensi kertaa Korjaamolle jamit – jokaisen illan konsertin jälkeen lavan valtaavat jammaavat jazzmuusikot.

Klubin ensi-illassa lavalle nousee Sanni Orasmaan kokoonpano

Jazz Now! Klub esittelee kevään aikana rytmin eturivin soundeja ja säkeitä. Ke 20.2. avajaisissa stagelle nousee kansainvälisillä areenoilla tunnettu jazzlaulaja Sanni Orasmaa yhtyeineen. Orasmaan mukaan luvassa on kolmen esteetikon luoma improvisatorinen kokonaisuus, johon on sekoittunut niin jazz, kauneuden kaipuu, energialaitos kuin ympäröivä luontokin. Mukana ovat Orasmaan lisäksi Kari Ikonen – koskettimet yms. sekä Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot yms. Ryhmä on kutsunut vieraakseen saksofonisti Jari Perkiömäen. Luvassa on siis moniulotteinen kokonaisuus.

Konsertin jälkeen Korjaamon lavan valtaavat jamit – houseband eli komppi- ryhmä koostuu Sibelius-Akatemian opiskelijoista. Jazzmuusikot ry kutsuu kaikki mukaan jazzmuusikoiden omaan kokoontumisajoon vaalimaan jazzin perinnettä ja kohtaamaan muusikkokollegoita.

Uutta nostetta jazzille

Jazzmuusikot ry on perustettu vuonna 1997 ammattimuusikoiden yhteisöllisen toiminnan ja vaikuttamisen moottoriksi. Yhdistyksellä on tällä hetkellä n. 100 jäsentä. ”Olemme tänä vuonna halunneet ottaa aktiivisen linjan tuottaaksemme kaupunkiin konsertteja yhteistyössä eri kulttuuritahojen kanssa. Haluamme vahvistaa jazzin eri tyylilajien ja muusikoiden tunnettuutta sekä nostaa jazz- musiikin mielikuvaa yleisön mielissä,” kertoo yhdistyksen puheenjohtaja, vokalisti Reija Lang. Konserttien yhteyteen liittyvällä jamitoiminnalla halutaan myös nostaa esiin jazzmuusikoiden yhteisöllisyyttä ja kollegiaalista kohtaamista – linkittymällä samalla jazzin perinnepuoleen.

JAZZ NOW! KLUB KORJAAMOLLA
Ke 20.2., 30.4., 14.5.
Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 b, Helsinki
Illan aikataulu: Konsertti klo 19-21, Jamit 21-23
Liput 8 €, opiskelijat ja Jazzmuusikot ry:n jäsenet 6 €, jameihin muusikot mukaan ilmaiseksi

SANNI ORASMAA

Sanni Orasmaan ura on kattanut esiintymisiä klubeissa ja festivaaleilla pohjoismaiden lisäksi mm. Italiassa, Puolassa, Saksassa, Itävallassa, Kiinassa ja USA:ssa. Hän oli yksi kansainvälisen Betty Carter’s Jazz Ahead -kilpailun voittajista vuonna 2000, minkä johdosta Orasmaa esiintyi kolmessa konsertissa Kennedy-Centerissä Washington DC:ssa sekä vieraili Brandford Marsaliksen juontamassa JazzSet-ohjelmassa USA:n valtakunnallisessa radiolähetyksessä. Hänet on profiloitu Yhdysvaltojen yleisradion tuottamassa dokumenttisarjassa ”The Jazz Singers”, jonka juontaa laulaja Al Jarreau. Viimeisten seitsemän vuoden ajan Sanni Orasmaa on asunut New Yorkissa esiintyen paikallisissa klubeissa (mm. Knitting Factory, Sweet Basil, Blue Note, Cornelia Street Cafe, Zinc Bar ja Rainbow Room) tehden yhteistyötä lukuisten muusikoiden kanssa (mm. George Gruntz Orchestra, Matthew Garrison, Jeff ”Tain” Watts, Ron McClure, Ben Monder, Charlie Hunter, Bobby Previte…). Vuosien aikana Orasmaa on tehnyt useita kiertueita, levytyksiä ja esiintymisiä radiossa ja televisiossa suomalaisten artistien kanssa (mm. Hector, Jari Sillanpää, Waltari, RinneRadio, Olli Ahvenlahti, Heikki Sarmanto ja Mika Pohjola). Hän on toiminut vakinaisena opettajana Brooklyn konservatorion jazzosastolla sekä vierailevana opettajana USA:n ja Suomen lisäksil lukuisissa oppilaitoksissa mm. Kreikassa, Ukrainassa, Itävallassa ja Unkarissa. Viimeisimpiä projekteja ovat olleet Orasmaan säveltämä Eino Leino – levy sekä yhteisesiintyminen New Yorkissa performanssitaiteilija Yrjänä Sauroksen kanssa. Kuluvana syksynä ilmestyi RinneRadion levy ON, jossa Sanni vaikuttaa kolmella kappaleella ja esiintyy yhtyeen kanssa myös livenä. Marraskuussa tie vei Nürnbergiin, jossa kansainvälinen produktio Mayim Mayim harjoitettiin ja esitettiin 33 tanssijan, (koreografina Suomesta Tero Saarinen) orkesterin ja improvisoivien solistien kanssa.

KARI IKONEN

Kari Ikonen on opiskellut pianonsoittoa ja sävellystä Jyväskylän Musiikki- opistossa vuosina 1989-1992,Rotterdamin Konservatoriossa Hollannissa vuonna 1996 sekä vuodesta 1994 Sibelius-Akatemian jazzmusiikin osastolla, josta hän valmistui musiikin maisteriksi marraskuussa 2001. Hän soittaa oman Karikko-yhtyeensä lisäksi mm. yhtyeissä Ahava, Gnomus, Mr Fonebone ja Quartet Coyote, ja on säveltänyt monien pienyhtyeiden lisäksi mm. UMO:lle. Kansainvälisessä Jazz Composers Alliance/Julius Hemphill -sävellyskilpailussa (USA, 2000) Ikonen voitti orkesterisarjan ja sijoittui finaaliin myös pienyhtye- sarjassa. Elokuussa 2002 hän voitti Italiassa Sardinian Jazzorkesterin järjestämän ”Scrivere in Jazz” -sävellyskilpailun. Sävellystyön ja soittamisen ohella Ikonen toimii opettajana Sibelius-Akatemian jazzosastolla.

ABDISSA ASSEFA

Abdissa ”Mamba” Assefa syntyi Wollegassa, Etiopiassa, 1973 ja muutti vanhempineen Suomeen 1975. Hän on soittanut perkussioita yli sadalla äänitteellä, tv- ja radiomainoksissa, teatteri- ja tv-ohjelmissa Suomessa ja ulkomailla, hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien kokoonpanojen kanssa: NuSpirit Helsinki, Teddy Rok Seven, Kimmo Pohjonen, Quintessence, Hanoi Rocks, Wimme, BomFunk Mc’s ja Rinneradio. Hän soittaa myös rumpusettiä, mm. Giant Robotissa ja norjalaisen laulajan Annien yhtyeessä. Näiden lisäksi Mamba on soittanut lukemattomilla äänitteillä ja konsertissa useiden suomalaisten artistien kanssa – kaikkea jazz/rock/ iskelmä/avantgarde/ kokeellinen ja elektroninen lajeista popmusiikkiin. Hänellä oli kunnia edustaa Suomea Euroviisuissa Birminghamissa, Englannissa Edea-yhtyeen kanssa vuonna 1998. Ulkomaisista kokoonpanoista Mamba on esiintynyt mm. Ricky Martinin, Azymuthin ja Brand New Heaviesin Helsingin konserteissa, tällä hetkellä hän on kiertueella Giant Robot – yhtyeen kanssa, viimeksi Unkarissa, Serbiassa, Englannissa, Venäjällä, Hollannissa sekä tietysti Suomessa! Huhtikuusta 2005 lähtien Mamba on kiertänyt Eurooppaa myös norjalaisen laulajan Annien kanssa.

JARI PERKIÖMÄKI

Saksofonisti Jari Perkiömäen muusikon ura alkoi 1970-luvulla Porissa, missä hän soitti mm.Pori Big Bandissä ja legendaarisessa Elonkorjuu rockjazz-yhtyeessä, sekä klarinettia Porin kaupunginorkesterissa, minkä jälkeen siirtyi opiskelemaan Helsinkiin. Perkiömäki suoritti suomen ensimmäisen jazzmaisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa vuonna 1989 ja musiikin tohtorin tutkinnon vuonna 2002. Perkiömäki on soittanut useissa suomalaisissa jazzyhtyeissä kuten UMO ja Mika Mylläri Quintet, sekä teattereissa, studioissa ym. Omalla yhtyeellään ja solistina Perkiömäki on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa sekä USA:ssa ja Australiassa. Hän on esiintynyt mm. seuraavien muusikoiden kanssa: Mike Nock, Anders Jormin, Tim Hagans, Randy Brecker, Phil Markowitz, Reggie Workman, Andrew Cyrille, James Moody, Frank Foster, Lew Soloff, Don Preston, Ed Jones, Jonathan Gee, Tim Richards, Åke Johansson, Gustavo Bergalli, Christian Spering ja Dag Arnesen. Jari Perkiömäki sai Suomen arvostetuimman jazztunnustuksen, Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2005. Aiemmin hänet on palkittu mm. Pekka Pöyry-stipendillä. Perkiömäki on toiminut opettajana mm. Pop & Jazz konservatoriossa sekä Sibelius Akatemiasa, jonka jazzosastoa hän on johtanut vuodesta 2000 lähtien. Levytyksiä: Jari Perkiömäki Quartet 1985, ”Shades” 1997, Pori Big Band & Ernie Wilkins 1977, Harvest: ”Flying High, Running Fast” 1978, Pori Big Band & Monica Aspelund 1980, Live Jammin´ At Pori Jazz 1986, Hasse Walli & Asamaan ”African Sky” 1990, Mika Mylläri Quintet ”Heritages” 1992, Mika Mylläri Quintet ”Les Ponts” 1997.