Jyväskylä Big Band päiväntasaajalla

1089
lukukertaa

Jyväskylä Big Band konsertoi lauantaina 17.2.2007 Siltasalissa Jyväskylässä Markku Rengon johdolla. Tässä Latin Jazz -konsertissa kuullaan päiväntasaajan rytmejä niin karibialta kuin afrikastakin. Ohjelmistossa on latin jazz klassikoita mm. Dizzy Gillespien big bandin ohjelmistosta sekä tuoretta suomalaista ja ruotsalaista näkemystä Antti Rissaselta sekä Lars Janssonilta. Solisteina konsertissa pääsevät esiin JBB:n omat solistit.

Orkesterin vieraileva kapellimestari, trumpetisti Markku Renko tunnetaan monista eri yhteyksistä. Hän on arvostettu muusikko, kapellimestari, säveltäjä sekä opettaja, ja hän johtaa myös omaa Rengon Keinu yhtyettään. Renko on urallaan toiminut muusikkona eri yhtyeissä, orkestereissa, teattereissa sekä tehnyt paljon TV- ja radio työtä ja lukuisia levytyksiä. Kokoonpanoista mainittakoon UMO, Espoo Big Band, Tapiola Sinfonietta, Maarit, Salsamania, Antti Sarpila Classic Jazz Orchestra, Mestarit Areenalla ja Mamba. Tätä nykyä Markku vaikuttaa Mikkelissä, jossa hän toimii trumpetinsoiton lehtorina Mikkelin Musiikkiopistossa sekä johtaa Mikkeli Winds-puhallinorkesteria ja Winds Jazz Orchestraa sekä jatkaa aktiivisesti muusikon uraansa.

Jyväskylä Big Band on Jyväskylän seudulla asuvien muusikoiden ja musiikinopiskelijoiden ammattimaisesti toimiva kokoonpano. Kapellimestarina on toiminut vuodesta 1995 lähtien Ilkka Mäkitalo. Vuosina 1994­2007 big band on konsertoinut useilla kotimaisilla festivaaleilla mm. Jyväskylä Summer Jazz, Lahden Jazztori, Imatra big band festivaalit sekä tehnyt konserttimatkat Kuubaan, Prahaan ja Pietariin. Big bandillä on ollut monia koti- ja ulkomaisia solisteja mm. Antti Rissanen, Kari ’Sonny’ Heinilä, Jukka Perko, Tapio Maunuvaara, Rebeca Mauleon Santana, Stuart Hall ja Petri Juutilainen. Jyväskylä big band tähtää monipuolisuuteen; se on erikoistunut salsa- ja maailmanmusiikkiin sekä suomalaiseen big band -musiikin esittämiseen, mutta esittää tarvittaessa vaikka soul-ohjelmistoakin.

Jyväskylä Big Band päiväntasaajalla
To 17.5.2007 klo 16
Siltasali Pitkäkatu 19-21
Jyväskylä Liput: 8/5 euroa