Pentti Hietasen juhlakonsertti

1257
lukukertaa

Jazzmuusikko Pentti Hietasella on juhlavuosi! Kun Hietanen tänä keväänä täyttää 70 vuotta, on hän samalla tullut toimineeksi 50 vuotta aktiivisena jazzmuusikkona. Sitä hän juhlistaa 9.3.2007 Vuotalossa Maalisjazz-konsertin merkeissä. Taustatukea pitkän linjan jazz-miehelle antavat nuoren polven eturivin taitajat: saksofonisti Joonatan Rautio, trumpetisti Jukka Eskola, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Joonas Riippa.

Pentti Hietanen (s. 1937) on pitkän linjan itseoppinut jazzmuusikko, pianisti ja säveltäjä, joka aloitti uransa jo 1950-luvun jälkipuoliskolla Helsingin koululaisbändeissä.

1960-luvulla hän soitti vuosia Christian Schwindtin ja Otto Donnerin sekstetissä, joka oli aikakauden johtava moderni jazzyhtye Suomessa. 1960-luvun loppupuolella Hietanen toimi pianistina Eero Koivistoisen kvartetissa, joka vuonna 1969 voitti uusille eurooppalaisille jazzyhtyeille suunnatun kilpailun Montreaux’n festivaaleilla Sveitsissä. Palkintona oli keikkamatka Newportin jazzfestivaaleille samana kesänä.

1960-luvulla Pentti Hietasella oli omiakin bändejä, mm. septetti, joka levytti Polyteekkareiden jazzkerholle mini-LP:n nimeltä XYZ. Septetissä soittivat mm. Paroni Paakkunainen, Kai Backlund ja Teppo Hauta-aho.

Vuosina 1966-1976 Pentti Hietanen esiintyi joka kesä Porin jazzfestivaaleilla, sekä oman yhtyeen kanssa että trumpetisti Ted Cursonin säestäjänä. Hän teki 1960- ja 1970-luvuilla Yleisradiolle useita radionauhoituksia sekä omissa nimissään että Eero Koivistoisen ja Ted Cursonin kanssa. Levytyksistä mainittakoon toimiminen pianistina Eero Koivistoisen Odysseus-levyllä sekä Ted Cursonin Ode to Booker Erwin -levyllä.

Juhlavuoden kunniaksi Hietanen on koonnut Vuotalon Maalisjazziin perinteisen jazzkvintetin. Pentti Hietanen Jazz Ensemble esittää etupäässä Hietasen omia vuosien varrella syntyneitä sävellyksiä, jotka tyylillisesti edustavat 1960-luvun alussa syntynyttä modernia jazzsuuntausta.

Pentti Hietanen Jazz Ensemble
Pe 9.3.07 klo 19-21

Vuotalo Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki
Liput 10/8 €
Pentti Hietanen, piano

Joonatan Rautio, saksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
Antti Lötjönen, basso
Joonas Riippa, rummut