Jukka Perkon Viisikko Jazzliiton kiertueella

1175
lukukertaa
Jukka Perko
Kuva: Tanja Ahola.
Jukka Perko
Kuva: Tanja Ahola.

20-vuotistaiteilijajuhlansa kunniaksi Jukka Perko (s.1968) porautuu Jazzliiton kiertueella sekä uudella levytyksellä svengijazzin ytimeen sisulla ja sydämellä uuden Viisikkonsa kera.

Suomen leveysasteilla ennennäkemättömän hermokkaasti svengaava Viisikko koostuu kansainvälisen huipputason jazz-muusikoistamme. Yhtyeen swingmäisesti ilakoivan rytmin lannoittamassa maaperässä kukkivat rehevästi kaikki musiikilliset kukat Perkon uran varrelta. Ohjelmisto tarjoilee niin uudesti sovitettuja Charlie Parkerin ja Dizzy Gillespien bebop-klassikoita, suomalaiskansallisia ikivihreitä kuin uusia sävellyksiäkin. Jos joku kuulee Viisikon soinnissa jopa sakraalisävyistä slaavilaista melankoliaa ei hänkään ole väärässä! Tästä hämmästyttävästä väripaletista ammennetaan kuitenkin Jukka Perkolle luontaisella tavalla eli aidosti 40-luvun jazzin hengessä.

Vuonna 1986 Pori Jazzeilla Charlie Parkerin mukaan Little Birdiksi nimetyn Jukka Perkon tie kulki heti alkajaisiksi itsensä Dizzy Gillespien 70th Anniversary Big Bandiin vuosiksi 1987 ja -88. Siitä lähtien moninaisten, niin kansallisten kuin kansainvälistenkin projektien ja levytysten kautta hän on päätynyt yhdeksi tämän päivän merkittävimmistä suomalaisista ja eurooppalaisista jazzmuusikoista.

Pitkään UMOn riveissä soittanut Tero Saarti (s. 1971) tunnetaan yhtenä maamme ansioituneimpana trumpetistina, joka taitaa myös flyygelitorven soiton. Saarti on osoittautunut myös funk-taituriksi Cool Sheiks ja Eternal Erection yhtyeiden riveissä.

Mm. The Bronsonista ja U-Street All Stars-yhtyeestä tuttu Teemu Viinikainen (s. 1975) on noussut rivimuusikosta kysytyksi soolokitaristiksi, jonka improvisointilahjakkuus, eläytyminen ja tekninen virtuositeetti ovat niittäneet laajalti kiitosta. Jazzrytmit-lehden äänestyksessä vuoden kitaristiksi 2003 ja 2004 valitulle Viinikaiselle myönnettiin Sony Jazzpalkinto vuonna 2004.

Ville Huolman (s. 1975) on maamme kysytyimpiä basisteja. Hän soittaa UMO:n riveissä ja sekä mm. MP4-yhtyeessä, joka voitti heinäkuussa 2002 Getxossa kansainvälisen jazzyhtyekilpailun 1. palkinnon.

Teppo Mäkynen (s. 1974) tunnetaan lukuisista yhtyeistä kuten mm. Teddy Rok Seven, The Bronson, Mr. Fonebonen, Platypus Ensemble, The Hurmio-orkesteri, Manuel Dunkel Quartet, NuSpirit Helsinki, Reuna, Five Corners Quintet sekä UMOn kanssa tehdyistä yhteistyöprojekteista. Jazzrytmit-lehden jazzkriitikkoäänestyksessä Mäkynen on valittu kuusi kertaa parhaaksi suomalaiseksi jazzrumpaliksi ja vuonna 2000 Finland Festivals nimitti hänet vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Jukka Perko saksofoni
Tero Saarti trumpetti
Teemu Viinikainen kitara
Ville Huolman basso
Teppo Mäkynen rummut

Kiertueaikataulu:
11.3.la Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 21
12.3.su Jyväskylä, JazzBar klo 19
13.3.to Kotka, Kairo klo 20
14.3.ti Pieksämäki, Poleeni klo 19
15.3.ke Savonlinna, Oopperakellari klo 20
16.3.to Tornio, Ammatti-instituutin musiikkitalo klo 19
17.3.pe Oulu, Seurahuone n. klo 22
18.3.la Kuopio, DNA Jazzklubi n. klo 21