Erik Lindströmin apuraha Jussi Fredrikssonille

1113
lukukertaa

Suomen Jazz & Pop Arkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston vuoden 2003 apuraha on myönnetty jazzmuusikko Jussi Fredrikssonille. 1500 euron suuruinen apuraha on tarkoitettu ulkomaan opintoihin. Apurahan luovutti Erik Lindström Suomen Jazz & Pop Arkiston illassa ravintola Storyvillessä Helsingissä 27.5.2003.

Jussi Fredriksson (22) opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla pääinstrumenttinaan jazzpiano ja sivuinstrumentteina rummut ja klassinen piano. Hän on esittänyt mm. Keith Jarretin musiikkia yhdessä Mikko Innasen, Ville Huolmanin ja Teppo Mäkysen kanssa sekä soittanut yhtyeissä Syke ja Improm. Fredriksson tulee käyttämään Erik Lindströmin rahaston apurahan New Yorkin opintomatkaan syksyllä 2003.

Suomen Jazz & Pop Arkiston yhteydessä toimivan Erik Lindströmin rahaston alkupääoman on lahjoittanut Erik Lindström, ja sitä kartutetaan lahjoituksilla. Rahasto on tarkoitettu nuorten suomalaisten jazzmuusikoiden opiskelun tukemiseen ensisijaisesti ulkomailla.

Erik Lindströmillä (s. 1922) on takanaan pitkä ura muusikkona, säveltäjänä ja tuottajana. Hänen sävellystuotantonsa käsittää noin 500 iskelmää sekä lukuisia big band- ja viihdeorkesteriteoksia. Mukana on lukuisia menestyssävelmiä, kuten Suomen ensimmäinen kultalevy ”Muistatko Monrepos’n”. Lindström on soittanut bassoa, vibrafonia ja pianoa lukuisissa eri kokoonpanoissa sekä äänitysstudioissa että konserttilavoilla. Hänellä oli lisäksi oma levy-yhtiö Finndisc yhdessä Rolf Kronqvistin kanssa vuosina 1963-71. Yhtiön löytöihin kuuluivat mm. Irwin Goodman, Juha Vainio ja Martti Innanen.

Helsingin Arabiassa toimiva Suomen Jazz & Pop Arkisto kerää suomalaisen kevyen musiikin aineistoa tutkijoita ja musiikin harrastajia varten. Arkistoon on lahjoitetettu tähän mennessä jo lähes 300 muusikon tai musiikkialan järjestön aineistoa, kuten äänitteitä, nuotteja, valokuvia, videotallenteita, kirjeenvaihtoa, esineitä ja muuta henkilökohtaista aineistoa sekä musiikkilehtiä ja -kirjoja.