Jere Laukkanen Jyväskylä Big Bandin vieraana

1166
lukukertaa

Jyväskylä Big Band konsertoi Siltasalissa Jyväskylässä su 17.11.2002 klo 17.00. Konsertin kapellimestari- ja säveltäjävieraana on Jere Laukkanen. Konsertin ohjelmisto koostuu Laukkasen afro-kuubalais- ja jazzvaikutteisista originaalisävellyksistä sekä muusta afro-kuubalaisesta big band ohjelmistosta. JBB konsertoi vuosi sitten lokakuussa 2001 Kuubassa Havannassa ja Santiago de Cubassa ja tämä konsertti tuo nämä lämpimät, rytmikkäät ja tanssillisetkin terveiset tältä matkalta.

Jere Laukkanen (s. 1963) on helsinkiläinen säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja basisti, joka musiikin luomisen ja esittämisen ohessa toimii pop/jazz-musiikin lehtorina Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa. 21-henkinen ”Jere Laukkanen Afro Cuban Jazz Orchestra” julkaisi maailmanlaajuisesti kiittäviä arvioita saaneen ensilevytyksensä v. 2000 kansainvälisellä Naxos Jazz -levymerkillä. Yhtyeen pääperiaatteena on käyttää hyväkseen eri kulttuurien synnyttämää yhteentörmäystä luomalla uutta musiikkia, joka tuo esiin sekä pohjoiseurooppalaisen jazzin että tämän päivän afro-kuubalaisten rytmien parhaat ominaisuudet. Laukkanen on kirjoittanut tilaussävellyksiä ja sovituksia useille maamme tunnetuille orkestereille ja organisaatioille, toiminut vierailevana kapellimestarina mm. UMO Jazz Orchestrassa ja Estonian Dream Big Bandissa sekä esiintynyt mm. Rebecca Mauleón-Santanan sekä Mario Grillon (The Machito Orchestra) kanssa.

Jyväskylä Big Band on Jyväskylän seudulla asuvien muusikoiden ja musiikinopiskelijoiden ammattimaisesti toimiva kokoonpano. Kapellimestarina on toiminut vuodesta 1995 lähtien Ilkka Mäkitalo. Big band toimii Suomalaisen konservatorion yhteydessä. Vuosina 1994-2002 big band on konsertoinut useilla kotimaisilla festivaaleilla, mm. Jyväskylä Summer Jazz, Lahden Jazztori, Imatra big band festivaalit, sekä tehnyt konserttimatkat Kuubaan, Prahaan ja Pietariin.

Big bandillä on ollut monia koti- ja ulkomaisia solisteja mm. Antti Rissanen, Kari ’Sonny’ Heinilä, Jukka Perko, Tapio Maunuvaara, Rebeca Mauleon Santana, Stuart Hall ja Petri Juutilainen. Jyväskylä big band tähtää monipuolisuuteen; se on erikoistunut salsa- ja maailmanmusiikkiin sekä suomalaiseen big band -musiikin esittämiseen, mutta esittää tarvittaessa vaikka soul-ohjelmistoakin. Tammikuussa su 19.01.2003 JBB esittää Timo Alakotilan sarjan Folkmoods West big bandille ja pelimanniyhtyeelle Jyväskylässä.

Afro-Cuban & Jazz
Jyväskylä Big Band säveltäjä- ja kapellimestarivieraana Jere Laukkanen
Su 17.11.2002 klo 17 Siltasalissa