Strandberg: Illustrations

1872
lukukertaa
Photo: Matti Huuhka ; Cover art / AD: Taavi Lindgren.

2000 PSI-Musiikki PSICD 1310

1.Northern stories
2.A.S.L. (Dedicated to Armand Sabal-Lecco)
3.Valencia
4.The solution
5.The train
6.Northern stories (The end)

Music composed by Strandberg, except 3 by Strandberg and Virtanen.

Strandberg (acoustic bass guitar, electric and acoustic bass guitar on 5), Sami Virtanen (keyboards, programming), Kyösti Toivanen (drums, keyboards & programming).

Produced by Strandberg & Virtanen
Recorded at K.T. Enterprises and at the Music Box
Mastered by SDC/AV-Kopiset Oy, Ismo Tamminen
Coordinator: Gilbert Sihvonen

Arvio: 3,5 tähteä

 

Tällä levyllä on pääosassa akustinen bassokitara, tarkemmin sanottuna Rauno Niemisen rakentama Strandberg Signature Model. Kun levyn kesto on vaatimaton 19 minuuttia, koko jutun voisi kuitata soittimen mainoksena.

Mainostehtävä toki hoituu hyvin, akustisen ja sähköisen basson ominaisuuksia yhdistävä malli soi kauniisti, tarvittaessa myös tymäkästi. Mutta musiikki nousee kuitenkin pääosaan, kuten sen aina tuleekin.

Strandbergin hieno tekniikka pääsee loistamaan, eikä tämänkään näytteen perusteella ihmettelee yhtään, että mies on hyvin käytetty klinikoija ja soitinesittelijä. Kun on teknistä osaamista, pystyy kaivamaan jokaisesta instrumentista vahvuudet esiin. Basson mausteena levyllä on vähän perkussioita ja kiipparivärityksiä, mutta ne ovat kosmetiikkaa, basso nousee aina uljaasti esille.

Funkista ei Strandberg pyri tyystin eroon tälläkään kertaa. Tällä kertaa rypistetään omistuksella Armand Sabal-Leccolle, huimalle basistille, joka tulee sähköbasson suurvaltiosta Kamerunista. The train -biisissä taas Stranberg soittaa kiivaalla sykkeellä päällekkäin akustista ja sähköistä bassokitaraa, kyllä kulkee! Erityisherkkua levyllä ovat flamencosävytykset, ja kokonaisuus kiedotaan pohjoisten tarinoiden rauhoittavaan kuulauteen.