Vela: Wandering

2260
lukukertaa

2017 Eclipse Music

1.Prelude
2.Lake
3.Vultures
4.Aqua
5.Branch
6.Grannies & seagulls
7.Mirror
8.Morgen

Vela: Esben Højlund (piano), Aino Juutilainen (cello).

Featuring Anders Vestergaard (drums).

Arvio: 4 tähteä

 

Nimenomaan vaeltelua, ei vaeltamista. Rauhallista, irrallista, impulsiivista, vapaata. Vela-duon eli pianisti Esben Højlundin ja sellisti Aino Juutilaisen luoma musiikki on hienostunutta, sensitiivistä, ajoittain romanttisimpressionistisesti kaunista, toisaalla nykymusiikilisen haastavaa tai vapautuneesti improvisoitua. Uhkaavasävyinen Vultures ja freejazzillinen Morgen ovat selkeimpiä poikkeuksia meditatiivisesta pohjavireestä, kummassakin duoa avustaa rumpali Anders Vestergaard.

Højlund ja Juutilainen löytävät toisensa korkeimmalla tasolla. Albumi on hyvin ehyt kokonaisuus, keskittyneesti luotua ja keskittymään pakottavaa musiikkia. Vahva ote kuulijasta säilyy alusta loppuun. Velaa voi suositella klassisen/nykytaidemusiikin, jazzin ja ylipäätään improvisaation ystäville. Kaikki kuulijaryhmät ovat ehkä nykypäivänä marginaalia, mutta yhdessä noista löytyy jo melkoinen potentiaalinen fanijoukko Velan lokeroimattomalle musiikille.