Distant Horizon: Laniakea

2810
lukukertaa
Artwork by Johannes Pöntinen.

2017 EP-levy

1.Wandering to Morrow
2.End of greatness
3.Before dawn
4.Laniakea

Joona Lehto (g), Matias Källi (keyb, g), Jere Lehto (b), Jesse Lehto (dr).

Mixed by Tapsa Latva-Teikari & Joona Lehto
Mastered by Kimmo Ahola

Arvio: 4 tähteä

 

Fuusiota kautta progea metalliripauksin. Kovaksi hiotut ja kirkkaaksi putsatut soundit, jollaisista saatettiin vain uneksia näiden genrejen alkuhämärissä. Kosketinsoittaja-kitaristi Matias Källillä vahvistettu Lehtojen veljesbändi on levyllä umpitaidokas ja energinen, ja myös keikkakäytössä erittäin toimivaksi havaittu.

Biiseissä on koukkuja kyllin, soitossa napakkuutta ja voimaa. Heikkoa lenkkiä ryhmästä on turha etsiä, mutta Joona Lehto on pakko nostaa esiin. Lehdon tuima kitarasankaruus on keskeinen osa Distant Horizonin karmaa, hyvin jäsennelty ja tiukka soitto on komeaa kuunneltavaa kauttaan.

Kannattaa tsekata myös velipoika Jeren joutuisa bassottelu esimerkiksi Wandering to Morrow -raidalla. Virtuoosimeininkiä EP:llä siis riittää, muttei biisien kustannuksella. Distant Horizon yltää maukkaaseen balanssiin jylhän rankkuuden ja koukeroivan jazzillisuuden välillä.