Lukkarinen, Jaska: Origami

1835
lukukertaa
Design: Matti Nives.

Jaska Lukkarinen Trio: Origami
2017 We Jazz Records WJLP02 (LP/Digi)

1.Flow on
2.Origami
3.Komeda
4.Pengerkadulla

Sävellykset: Valtteri Laurell Pöyhönen.

Jussi Kannaste (tenorisaksofoni), Antti Lötjönen (basso), Jaska Lukkarinen (rummut).

Tuottajat: Jaska Lukkarinen & Matti Nives
Äänitetty We Jazz 2015 -festivaalilla, Dubrovnik Lounge & Lobby, Helsinki 11.12.2015
Äänittäjä: Abdissa Assefa
Masterointi: Jaakko Viitalähde, Virtalähde Mastering
Vinyylimasterointi: Sami Kantelinen, Timmion Cutting Lab

Arvio: 4 tähteä

 

Loistomeininki. Helsingin We Jazz -festareilla loppuvuodesta 2015 tallennettu Jaska Lukkarinen Trion keikalla on ollut hirmuinen intensiteetti.

Vinyylillä on tosin vain 31 minuutin verran musiikkia, joten koko keikkaa ei päästä kokemaan. Levyllä on neljä Valtteri Laurell Pöyhösen sävellystä, joista ainakin Komeda on tuttu Ricky-Tick Big Bandin ohjelmistosta, Pengerkadulla taas Dalindèon. Origamin Pöyhönen on säveltänyt Lukkarisen triolle. Ditaalisella versiolla on bonusraitana vielä Beauty passing, sekin Rick-Tick-kamaa.

Trio ei kuulosta pätkääkään Dalindéolta, Ricky-Tickiä tuskin kukaan odottikaan. Tässä pelaa pitkäikäinen bändi täydellisesti yhteen, trio on löytänyt oman soundinsa jo aikaa sitten ja pystyy tekemään mistä tahansa lähdemateriaalista omaansa. Pöyhösen biisit toimivat kolmikon käsittelyssä komeasti, mutta nyt vietetään ennen kaikkea improvisaation juhlaa leikittelevän rentouden ja tiiviin svengin ristiaallokossa.

Rentous ja pakottomuus soi Kannasteen ja Lötjösen jokaisessa nuotissa, ja voi että, miten irtonaisen kevyttä on Lukkarisen rumputyöskentely. Mamba Assefa on saanut analoginauhoileen taltioitua soundit lämpöisinä ja elävinä, nyt tuntuu oikeasti siltä että trio vetää tuossa olohuoneen nurkassa.