Eskola, Jukka: Jukka Eskola Soul Trio

2543
lukukertaa

2017 Timmion Records LP/CD/digital, TRLP12004/TRCD12004

Photo: Sissi Vuorjoki ; Design: Graffi-Tex.

1.Martha’s New Moment (J.Eskola, T.Mäkynen)
2.Hong Thong (J.Eskola)
3.Sweet Honey Bee (D.Pearson)
4.Railyard Boogie (J.Eskola, T.Mäkynen)
5.Introducing the Soul Trio (J.Eskola)
6.Subterranean Variations (T.Mäkynen)
7.For Anne Lee (J.Eskola, T.Mäkynen)
8.Soft Drop (J.Eskola, T.Mäkynen)
Lisäbiisit (CD ja digi):
9.More (N.Oliviero, R.Ortolani)
10.Jumpin’ Punkins (M.Ellington)

Jukka Eskola (trumpetti), Mikko Helevä (urut), Teppo Mäkynen (rummut).
+ 2, 3, 4, 5, 6, 10: Ville Herrala (kontrabasso)
+ 4: Magnus Lindgren (huilu)
+ 2, 6 Timo Lassy (tenorisaksofoni)

Recorded & mixed by Abdissa Assefa at Ambience Studios
Recording assistant: Toni Nordlund
Mastered at Timmion Records Cutting Lab
Executive producers: Sami Kantelinen, Jukka Sarapää

Arvio: 3,5 tähteä

 

Trumpetisti Jukka Eskolan johtama Soul Trio on tällä levyllä enimmäkseen jotain enemmän, sillä basisti Ville Herrala on mukana kuudella kappaleella kymmenestä. Timo Lassyn saksofonin tai Magnus Lindgrenin huilun myötä kolme näistä biiseistä on jo kvintettitasoa.

Miehistövarianssista riippumatta Eskolan yhtye tuottaa aina sielukasta, menevää, svengaavaa jazzia. Mikko Helevän Hammond-urut määräävät soundipohjan. Pehmeimmillään koko yhtyeen sointi on Sweet honey beessä, jossa kaikki on niin sulosointista että aijai. Muuallakin yhtyesointi on niin sulavaa, että levy kelpaa varmasti myös smooth jazz -kanaville.

Sävellyspuolella bändin toinen voimahahmo on rumpali Teppo Mäkynen. Eskola ja Mäkynen on kumpainenkin kynäilleet kaksi biisiä, ja vielä yhteisvoimin kolme. Vinyylilevyllä lainoja on vain yksi, tuo mainittu Pearsonin Sweet honey bee, CD:llä ja digillä bonuksena kaksi lisää.

Maukkaat soundit, hienoa muusikkotyötä. Silti tämä levy ei houkuttele useisiin toistoihin. Musiikki kulkee sen verran syvään uurtuneita polkuja, sävellyksellisesti ja sovituksellisesti yllätyksettömästi, ettei suurempaa jännitettä pääse syntymään.

Keikalla aidossa vuorovaikutustilanteessa kaikki on tietysti toisin, Soul Trio omillaan tai Herralalla laajennettuna toimii varmasti komeasti. Solistivoimaahan yhtyeellä piisaa, ja keikalla sekin ulosmitattaneen levyä täydemmin.

Edellinen artikkeliRakka/Black Motor
Seuraava artikkeliBarlast: Ihantola
Jaa