MÖLy Trio: Floating in Nauvo and other stories

1891
lukukertaa

2017 FIMLV16

nauvo
Cover art & design: Pasi Kattelus & Pekka Martikainen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Dameronish
2.Flower Hat Lady T
3.Remu the Dog
4.Glue 7
5.Floating in Nauvo
6.Pattern solution
7.Lost rabbit
8.Samba of Mayday

Music composed and produced by Jaakko Martikainen.

Jaakko Martikainen (sax), Pasi Lyysaari (b), Johan Ölander (dr).

Recorded 1-5/2016 at Turun seudun musiikkiopisto
Recording engineer: Matti Vasanen
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 4 tähteä

 

Onpas miellyttävää! Miellyttävää ja hötkyilemättömän rentoa. Samaa kertoo jo albumin nimikin, sillä saaristolaiskellunnan nostaminen otsikkoon on juuri sopiva tiivistys, vaikka muunkinhenkisiä tarinoita kuullaan.
Noise-kurmuutusta odottavat yllättyvät, yhtyeen nimi onkin soittajien sukunimistä rakennettu, eikä seesteistä tunnelmaa pilaa mikään. Muusikot ovat Turun puolesta, kuinkas muutenkaan, siellä jazzin noususuhdanne vain jatkuu. Kaikki kolme ovat aktiivisoittamisen ohella kouluttajia, Turun seudun musiikkiopiston opettajakuntaan kuuluvia.
Saksofonisti Jaakko Martikainen on siinä mielessä päävastuullinen, että kaikki sävellykset ovat hänen kynästään. Erinomaisia, melodisia teoksia, jotka voisivat olla tuntemattomia ikivihreitä. Silti musiikki ei maistu vain tutulta ja turvalliselta, vaan omakohtaiselta ja rehelliseltä suomalaisen jazzmuusikon sielunmaisemalta.
Martikainen, basisti Pasi Lyysaari ja rumpali Johan Ölander ansaitsevat kiitosta yliyrittämisen välttämisestä, mitä kypsyydeksikin musiikkipiireissä joskus nimitetään. Lievä understatement on usein tehokkaampaa kuin överit.
Saksofoni-basso-rummut-trio paljastaa jälleen tehokkuutensa ja oivan tila-avaruutensa. Soittajilla on koko ajan maukas balanssi, biisit rullaavat eteenpäin letkeästi mutta samalla jäntevästi.
Tiedän, että jotkut inhoavat käsitettä ”perusjazz”, joten muotoillaan vähän kauniimmin: tässä ollaan jazzin imaginaarisessa ytimessä, josta on muiden on sitten hyvä sinkoilla eri suuntiin. MÖLy Triolla on aivan hyvä juuri tässä.