Oddarrang: In cinema

1706
lukukertaa
Photography & design: Tero Ahonen.

2013 Edition Records EDN1046

1.Introducing… (Louhivuori)
2.Self-portrait (Louhivuori)
3.Missing tapes from a highway (Louhivuori)
4.The sage (Louhivuori)
5.Cultivate & contamplate (Louhivuori)
6.Journey (Louhivuori)
7.Quiet steps (Lindgren)

Osmo Ikonen (vc, voc), Ilmari Pohjola (tb, g), Lasse Sakara (g), Lasse Lindgren (b, synt), Olavi Louhivuori (dr, p, synt, harmonium).

Produced by Olavi Louhivuori
Executive producer: Dave Stapleton
Recorded 3/2013 by Mikko Raita at MIMIX Studio
Mixed 5/2013 by Mikko Raita at Studio Kekkonen
Mastered 6/2013 by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 4 tähteä

 

Oddarrangia kolmannen kerran. Yhtyeen taika ei ole latistunut, hienoa että meillä on kaikkien lyhytprojektien lisäksi näitä bändejä jotka kestävät ja kestävät.

Yhtyeen salaisuutena on omaperäinen kokoonpano, sähköisen ja akustisen yhdistäminen, kun kehissä on mm. pasuuna ja sello, sähkökitara ja basso, rummut ja syntikoitakin muutaman miehen voimin.

Kokoonpanon lisäksi omintakeista on myös Oddarrang-estetiikka: maalaileva, tummankaunis, hiljalleen muovautuva musiikin virta, joka vie keskittyneen kuulijan johonkin toiseen todellisuuteen.

Tällä kertaa elokuviin! Louhivuori ja Oddarrang ovat tehneet yhteistyötä ohjaajien Sanni Prihan, Lauri Anssi Moilasen, Jaakko Ruuskan ja Elina Oikarin kanssa, joten tämä projekti on tilattavissa keikalle myös elävän kuvan kera.

Toki musiikki toimii myös absoluuttisena, ilman mitään taustatukia. Sävelmissä on tällä kertaa jopa romantiikan musiikille ominaista tuttua hehkua ja tunnelatausta, ja Ilmari Pohjolan pasuuna tai Osmo Ikosen sello ovat tietysti omiaan kauniita melodioita kuljettamaan.

Askeettisuus ja kurinalaisuus soivat tekstuureissa, mutteivät mitenkään ahdistavalla tavalla. Nyt vain tehdään pienesti ja hillitysti, ei roiskita, vaan luodaan hyvin tarkkaan suunniteltuja äänen ja mielen maisemia.

In cinema on ambientisti sfääreilevän instrumentaalimusiikin helmi, ainutlaatuisen yhtyeen aikaa kestävä taidonnäyte.