Slo Motive: Arrival

2009
lukukertaa
Photography: Maarit Kytöharju ; Cover art: Rosanna Salminen.

2012 Eclipse Music ECD-201216

1.Journey’s end (words & music: Sanni Orasmaa)
2.Baby steps (words & music: Sanni Orasmaa)
3.Wind is blind (words: Alice Meynell, music: Kari Ikonen)
4.Arrival (words: Sanni Orasmaa, music: Kari Ikonen. Features inserts from a poem by Alice Meynell)
5.Mind reader (words: Sanni Orasmaa, music: Slo Motive)
6.Season song (words & music: Sanni Orasmaa)
7.Saga (words & music: Sanni Orasmaa)
8.Here comes now/Sirius (words: Sannir Orasmaa, music: Sanni Orasmaa & Abdissa Assefa / music: Kari Ikonen)
9.It never entered my mind (words: Lorenz Hart, music: Richard Rodgers)

Sanni Orasmaa (vocals), Kari Ikonen (electric piano, analogue synthesizers, toy piano), Abdissa Assefa (acoustic and electronic percussion, samples & programming).

All music arranged and produced by Slo Motive
2, 4, 6, 7, 8 recorded at YLE M1, Helsinki, by Jukka Viiri, session producer V-P Heinonen
1, 3, 5, 9 recorded at Inductus Studios, Helsinki, by Marko Kataja
All additional recording and mixing by Abdissa Assefa, The Junk Room, Helsinki
Mastering by Svante Forsbäck, Chartmakers, Helsinki

Arvio: 4 tähteä

 

Slo Motive on ainutlaatuinen. Ambientin, laulelman ja jazzin yhdistäminen on jo vallan erikoista, ja kun se vielä tehdään tällaisella soitin- ja muusikkoyhdistelmällä, vertailukohtia ei hevillä löydy. Sanni Orasmaan laulu, Kari Ikosen analogisyntikat ja sähköpiano, Abdissa Assefan lyömäsoittimet ynnä samplet ja ohjelmointi rakentavat yhdessä aivan erityisen ilmapiirin.

Ikosen ja Assefan luomat äänimaisemat ovat ihastuttavan tuoreita (aivan, antiikkisilla analogisyntikoilla voi oikeasti luoda tuoreenkuuloista jälkeä, eihän se huuda muuta kuin luovuutta). Samalla maisemat saattavat olla vähän omituisia, käreänkauniita tai jännittävästi pulputtavia. Joka tapauksessa laulujen takana musiikillinen stoori etenee kiinnostavasti ja jännitteen ylläpitäen.

Kaikki voisi kuitenkin kaatua laulajaan. Pieni yhtye ei ole pelkästään laulajan säestäjä, mutta tällainen pienimuotoisuus vaatii kuitenkin laulajalta täydellistä uskottavuutta, jotta hommassa olisi mieltä. Sanni Orasmaa lunastaa odotukset. Suomalaiseksi jazzahtavaksi laulajaksi hänessä on poikkeuksellista auktoriteettia ja läsnäoloa. Tummanpuoleinen, ihastuttavan puhdas ääni sopii hienosti hämyiseen, rauhalliseen ja tunnelmalliseen kerrontaan, ja sen myötä Slo Motiven musiikkidraamalla on voimakas puhdistava vaikutus.