Pesonen, Markus: Hum

1783
lukukertaa

Markus Pesonen Hendectet
2011 Unit Records UTR 4297

Photo: Tivadar Pécsi ; Design by Markus Pesonen.

1.CO2 (Pesonen)
2.Hullun paperit (Pesonen)
3.Sugar rush (Pesonen)
4.Hum (Pesonen)
5.Reliever (Pesonen)
6.Goodbye pork pie hat (Charles Mingus)
7.Space race (Pesonen)
8.A day in the life (John Lennon & Paul McCartney)

All compostitions by Markus Pesonen.

Elena Setién (voc, v), Adam Pultz Melbye (b), Camilla Barratt-Due (acc), Marc Lohr (dr, electronics), Otis Sandsjö (as, ts, cl), Martin Stender (ts, ss, fl), Lars Greve (ss, ts, bs, b-cl), Tobias Wiklund (tp, fl-h), Petter Hängsel (tb), Jonatan Ahlbom (tu), Markus Pesonen (g, lap steel).

Recorded 4/2011 by Oscar André Lie Foss in Copenhagen
Mixed by  Marck Fuck
Mastered by Guy Sternberg at LowSwing Studio, Berlin

Arvio: 4,5 tähteä

Markus Pesonen on kuopiolaislähtöinen 27-vuotias kitaristi ja säveltäjä, joka vaikuttaa tällä hetkellä Berliinissä ja Kööpenhaminassa. Musiikkinsa tulkiksi hän on koonnut 11-jäsenisen orkesterin, jonka kaikki soittajat tulevat näistä kahdesta kaupungista. Nuorista soittajista löytyy hienoja improvisoijia, mutta ennen kaikkea Pesosella pysyvät langat käsissä: värikäs, jäntevä ja jännittävä kokonaisuus on kotimaisittain vuoden ehdottomia huipputöitä. Omien, ajoittain rohkeastikin kokeilevien sävellystensä jatkoksi Pesonen on uskaltautunut ottamaan työn alle kaksi oman genrensä klassikkoa. Sekä Charles Mingusin Goodbye pork pie hat että Beatles-sävelmä A day in the life saavat vakuuttavan omaäänisen käsittelyn.