Iiro Rantalalle ECHO-palkinto

1444
lukukertaa

Jazzpianisti Iiro Rantala (s. 1970) saa arvostetun saksalaisen ECHO–palkinnon. Rantala palkitaan levymerkki ACT:in helmikuussa 2011 julkaisemasta levystään Lost Heroes, jonka asiantuntijaraati on valinnut vuoden parhaaksi jazzlevytykseksi. Palkinto luovutetaan Rantalalle Berliinissä suorassa gaalalähetyksessä 6. marraskuuta. Lost Heroes on jo ehtinyt saada menestystä osakseen: albumi sai heinäkuussa Saksan musiikkikriitikoiden Deutsche Schallplattenkritik –vuosipalkinnon. Perusteluissa Rantala mainitaan muun muassa ”yhtenä pohjoismaiden merkittävimmistä pianisteista”. Myös arvostettu All About Jazz –sivusto kuvaili levyä ”jättiläiseksi”. Süddeutsche Zeitung –sanomalehti puolestaan ylisti levyä ”mestariteokseksi”.

Echo Deutscher Musikpreis –palkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Palkinnon jakaa levy-yhtiöiden edustama Deutsche Phono-Akademie, ja sitä pidetään Saksan tärkeimpänä levypalkintona. Palkintoa jaetaan eri musiikkilajeissa. Aikaisempina vuosina suomalaisista palkinnon ovat saaneet jousikvartetti Meta4 (klassinen musiikki: paras tulokas 2010), Nightwish (paras ulkomainen artisti 2008) sekä The Rasmus (paras ulkomainen tulokas 2004).

www.echopop.de

www.iirorantala.fi

www.actmusic.com