Sumelius, André: Victory songs

1949
lukukertaa

Abovoice 2010. 1017.

1.Promenade
2.Victory song
3.Raval blues
4.Toshiro
5.Azulejo
6.Cadaques
7.Too blue (for you)
8.Promenade (trio)

All compositions by André Sumelius.

Ernesto Aurignac (as), Alexi Tuomarila (p), Anders Christensen (b), André Sumelius (dr).

Produced by André Sumelius
Executive producer: Niklas Winter
Mixing engineer: Kimmo Antikainen
Mastering engineer: Henkka Niemistö
Recorded 5/2010 at Studio YLE M1 by Jukka Viiri
Originally produced for YLE by Veli-Pekka Heinonen

Arvio: 4 tähteä

Rumpali André Sumeliuksen johtama kvartetti on jälleen mainio osoitus nuorten jazzmuusikoittemme kansainvälisyydestä. Sekä Sumelius että pianisti Alexi Tuomarila ovat opiskelleet ja työskennelleet muilla mailla, mutta paluu Suomeen ei suinkaan ole katkaissut kansainvälisiä yhteyksiä. Tällä kertaa suomalaisten matkassa ovat espanjalainen saksofonisti Ernesto Aurignac ja tanskalainen basisti Anders Christensen. Kansainvälisyys tarkoittaa tällä kertaa myös sitä, ettei näissä Sumeliuksen omien sävellysten tulkinnoissa kuulu mainittavasti sitä pohjoista tai suomalaista soundia, joka erottaisi yhtyeen musiikin nykyjazzin yleisistä valtavirroista. Persoonallisuutta voisi siis olla lisää, mutta toteutus on toki kevyessä svengissään erinomaisen korkeatasoinen. André Sumeliuksen edellinen omissa nimissä tehty levy sai Emma-palkinnon vuoden 2003 parhaana jazzlevynä.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 2/2011.