Jazz & Fly Fishing: Slow walking water

2025
lukukertaa

2011 Bolage BLGCD015

1.Something (Hamrå)
2.Hatch (J. Toivanen)
3.Lahppoluobbal (Stubø)
4.All lights on (J. Toivanen)
5.Attrapp (Stubø)
6.Czech nymph (J. Toivanen)
7.Fly (Hamrå, J. Toivanen, Stubø)
8.Parmacheene belle (Stubø)
9.Slow walking water (Stubø)
10.Kiruna (J. Toivanen)
11.Nothing (Hamrå, J. Toivanen, T. Toivanen, Stubø)
12.Last station (Hamrå)

Håvard Stubø (g), Joona Toivanen (p), Tapani Toivanen (b), Fredrik Hamrå (dr).

Produced by Jazz & Fly Fishing
Executive producers: Håvard Stubø, Tord Rønning Krogtoft
Recorded 3/2010 by Johannes Lundberg at Studio Epidemin, Gothenburg
Tracks 6 and 9 recorded 10/2010 by Jazz & Fly Fishing at Studio B11, Gothenburg
Mixed by Mikko Raita at Studio Kekkonen, Helsinki
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers, Helsinki

Arvio: 3,5 tähteä

Kuultavan kauniit soundit ja lyyrinen ote, eli jazzin pohjoista sielunmaisemaa sivutaan, eikä silti mennä aivan ECM:n eteerisen kaikuisaan vuonojazziin asti. Jazz & Fly Fishing narraa kuitenkin ison osan kaloistaan tunturipuroista, ympärillä on ilmaa ja avaruutta.

Joona Toivanen on kasannut pohjoismaisen miehistön yksi asia mielessään: keikkamatkoilla pitää onnistua pysähtely kalapaikoille tarpeen mukaan. Luottobasistina on velipoika Tapani, muina kalastavina soittajina norjalainen kitaristi Håvard Stubø ja ruotsalainen rumpali Fredrik Hamrå. Joona Toivanen ja Fredrik Stubø kantavat päävastuun sävellyksistä, ja Fredrik Hamrå tukee pienemmällä osuudella.

Musiikissa on kauttaaltaan helposti lähestyttävää melodisuutta, ja yhtä lailla tärkeätä yhtyeelle on kepeä svengi ja vaihtelevat rytmitykset. Nopeammat svengittelyt ovat rentoa menoa, niin rentoa että saattavat hetkittäin valahtaa taustamusiikiksi. Voimallisinta meno on lyhyessä Attrapp-kappaleessa, jonka jazzrockissa on jo progesävyjä, ja myös yhteisimpro Nothing on täynnä sähäkkää sielukkuutta.

Vastaavasti balladit taatusti pysähdyttävät. Tuhnuisen trumpetin johtama Fly on johdanto Stubøn impressionistiseen tunnelmointiin Parmacheene Bellen kanssa, ja Last station -kappaleen ainoa oikea paikka on viimeisenä, levyn viimeisenä, yön viimeisenä.