Herd EJC-finaaliin

1076
lukukertaa
Kuva: Maarit Kytöharju.

Herd eli vibrafonisti Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen ja rumpali Tuomas Timosen trio kilpailee European Jazz Competition -loppukilpailussa heinäkuussa North Sea Jazz -festivaalilla Hollannin Rotterdamissa.

Kilpailussa on mukana viisi yhtyettä, joista neljä on valittu mukaan Euroopan Yleisradioliiton EBU:n jazztuottajien esikarsinnassa. Yleisradio osallistui kilpailuun valikoimalla Herdin tekemän studionauhoituksen kappaleista. Finaalin viides yhtye on Hollannissa järjestetyn ”paikallisen” esikarsinnan voittaja.

Joka toinen vuosi järjestettävä European Jazz Competition on suunnattu nuorille, alle 30-vuotiaille muusikoille, ja sen järjestävät North Sea Jazz Festival ja EBU:n jazztuottajat. Herd on ensimmäinen finaalin asti selvinnyt suomalaisyhtye. Loppukilpailu järjestetään lauantaina 9. heinäkuuta 2011.

Herd on vuonna 2009 perustettu Sibelius-Akatemian nuorista tähdistä koostuva jazztrio. Vuoden 2010 Pori Jazzin vuoden taiteilija, vibrafonisti Panu Savolainen, kontrabasisti Mikko Pellinen sekä rumpali Tuomas Timonen puhaltavat tiukasti yhteen hiileen muodostaen poikkeuksellisen vahvan yksikön, jossa vastuu jakautuu kaikille yhtyeen jäsenille myös sävellysten osalta. Herdin musiikille on ominaista rytminen monipuolisuus, soittajien luonteva keskinäinen kommunikaatio sekä tyylirajoja rikkovat sävellykset. Viikon mittainen keikkaputki vuoden 2010 Pori Jazzeilla sekä Suomen Jazzliiton kiertue keväällä 2011 hioivat tämän timantin lopullisesti.