Pietilä, Esa: Karhea

1638
lukukertaa

2009 Fiasko Records FRCD-41

1.Lightning’s Surprise
2.Spark Revolves
3.Karhea
4.Monk’s Grief
5.Back to Joy
6.Brave
7.Free Hilu
8.Freedom of Key
9.Peace In Piece
10.Hot Caliber Cuckoo
11.What If
12.Forest Dojoing

All music by Esa Pietilä.

Esa Pietilä (ts, kellot, gongit).

Äänitetty 6.-8.6.2007 Varistosteles-studiolla Vantaalla
Äänitys, miksaus ja masterointi: Markku Veijonsuo
Tuotanto: Esa Pietilä

Arvio: 3,5 tähteä

Esa Pietilä on antanut soololevylleen osuvasti nimen ”Karhea”, sillä Pietilä veistää tenorisaksofonillaan levylle joukon rosoisen karkeita soundipintoja ja improvisaatioita. On selvää, että yhdellä saksofonilla soitettu levy ei voi olla vain taustamusiikkia, vaan se vaatii kuulijaltaan keskittymistä ja pysähtymistä musiikin äärelle. Sellaiselle kuulijalle Pietilä puhuu hyvin suoraan ja soittaa musiikkia, joka on täysin vailla kaikkea hienostelua. Karheuden keskeltä välittyy kuitenkin karu kauneus.