Sirius Sextet: Tokyo teleport

1936
lukukertaa

2009 Texicalli Records JUP 035 CD

Sirius Sextet: Tokyo teleport

1.Oxide
2.Tokyo teleport
3.Delirious blues
4.Sumina
5.Kingston
6.Uhura

Music by Sirius Sextet.

Aki Haarala (g), Petri Kautto (g), Janne Rajala (b), Mikko Pöyhönen (dr), Antti Hynninen (ts, bs), Timo Lassy (bs), Janne Toivonen (tp, fl-h), Abdissa Assefa (perc)

Produced by Aki Haarala, Teemu Korpipää, Petri Kautto
Recorded at Magnusborg by Teemu Korpipää, Julius Mauranen
Mixed by Teemu Korpipää
Mastered at Finnvox by Pauli Saastamoinen

Arvio: 3,5 tähteä

Sirius Sextetin levyllä soittaa kahdeksan muusikkoa, ilman sen kummempia selityksiä omista ja vierailijoista. Soittajalistan perusteella ryhmä vaikuttaisi puhaltajineen kaikkineen jazz-sekstetin pohjalle rakennetulta orkesterilta. Kuuntelu paljastaa yhtyeen kuitenkin selkeästi kitarabändiksi. Puhaltimet on sovitettu tiukasti sektiorooliin, eikä jazz-sooloilua kuulla viljalti.

Siriusta vetää kitaristi Aki Haarala, joka on ottanut tuekseen toisenkin kitaristin, Petri Kauton. Sävellyksetkin ovat kitaralähtöisiä, niin itsestään selvästi kaikki kappaleet alkavat kuusikielisen introilla.

Haarala on meritoitunut uuden suomalaisen soulin saralla. Tuomo, Janna, Quintessence ja Q-Continuum ovat olleet Haaralan yhtyeitä.

Sirius ponnistaa erilleen uussoulista ja jazzistakin rockia kohti. Jonkinlaista progeilua on havaittavissa, mutta tarkemmat määrittelyt ovat bändin kohdalla erinomaisen hankalia.

Delirious Blues osoittaa että ydinnelikko (kitarat, basso, rummut) pärjää hyvin keskenäänkin. Koko ison ryhmän sähäkkyydestä pääsee jyvälle esimerkiksi nimibiisin kuuntelemalla.

Tasan puolituntinen esikoinen osoittaa, että Sirius on käyttökelpoinen bändi moneen rakoon. Jazzfestivaaleille tällainen ryhmä olisi omiaan tuomaan laadukasta nuorta särmää.