Lassy, Timo: Round two

1585
lukukertaa

2009 Ricky-Tick Records RTCD014

Lassy, Timo: Round two

1.The more I look at you (Lassy, James)
2.Shifting winds (Lassy)
3.Ya dig (Lassy, James)
4.Some love (Lassy)
5.Deeper into (Lassy)
6.Fooling Rosetta (Lassy)
7.Backyard puma (Lassy)
8.Buzz beater stomp (Lassy, Mäkynen)

Timo Lassy (ts, bs), José James (voc), Jukka Eskola (tp), Ari Jokelainen (as), Mikko Mustonen (tb), Georgios Kontrafouris (p), Antti Lötjönen (b), Teppo Mäkynen (dr), Abdissa Assefa (perc)

Produced by Timo Lassy & Teppo Mäkynen
Recorded 4/2009 at YLE M1 by Miikka Huttunen
Mixed by Miikka Huttunen at Neomusic
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 3,5 tähteä

Saksofonisti Timo Lassy johtaa erinomaisen soittajistonsa matkalle vuosikymmenten taakse. Heti José Jamesin pehmeästi kurnuttama avausbiisi vie fiilikset siihen aikaan kun Shirley Bassey James Bond -tunnareita lauleli. Lassyn oma soolo ohjaa ison viihteen suunnalta jazziin päin, ja Teppo Mäkysen ja Abdissa Assefan riittoisa rytmittely pitää huolen viimeistelystä. Saa nähdä tuleeko tästä maailmallakin pientä hitinpoikasta.

Pehmeästi svengaillen jatketaan läpi koko levyn. Soul jazz ja latin jazz maustavat Lassyn mainstreamia. Tähtimiehistö pystyy varmastikin toteuttamaan johtajansa toiveet. Vahinko vain että Lassyn tavoittama vanhahtava estetiikka maistuu monessa kohdassa kulahtaneelta ja aikansa eläneeltä.

Orkesteri soittaa tyylipuhtaasti, ja valittuun tyyliin sopivia ovat myös Lassyn säveltämät teemat, mutta kaiken tapahtuneen jälkeen sävellyspuolella tarvittaisiin jo jotakin enemmän kuin silloin ”kultaisina vuosina”. Nyt toisteisuus vie musiikin kokonaisilmeen väkisinkin jonkinasteiseen löysyyteen.

Matka ajassa taaksepäin jatkuu yhä kauemmas levyn viimeisellä kappaleella. Pitäisikö nuoresta polvesta olla jo huolissaan?