Eskola, Jukka: Walkover

1847
lukukertaa

2009 Ricky-Tick Records RTCD010

Walkover

Sleeve by A. Eerikäinen.

1.First time
2.Jova
3.Chip ’n’ charge
4.El Aedaps
5.Half time
6.Cadets
7.Teddy’s stretch
8.Dark corner
9.Double time

Music written by Teppo Mäkynen & Jukka Eskola.
Strings orchestrated by Jussi Lampela.

Jukka Eskola (tp), Jukkis Uotila (el-p), Antti Lötjönen (b), Teppo Mäkynen (dr).

Produced by Teppo ”Teddy Rok” Mäkynen
Recorded & mixed by Miikka Huttunen & Teppo Mäkynen
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 3,5 tähteä

Trumpetisti Jukka Eskola on osoittautunut vakuuttavaksi solistiksi jo lukemattomilla keikoilla. Trumpetisti on jännästi kaksikasvoinen. Toisaalta hän on erittäin cool, soundiltaan ja olemukseltaan, toisaalta viihtyy erittäin hyvin kuumasti keittävissä menojazzyhtyeissä, yhtenä taattuna solistisena huipentajana.

Walkover on soolouran toinen levy. Ydinbändissä on kolme viidesosaa menestystuote Five Corners Quintetista, Eskolan lisäksi basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Jukkis Uotilan Rhodes täydentää kvartetin, ja luo pehmeällä herkkyydellään syvyyttä tunnelmiin.

Vierailijoista löytyy vielä yksi FCQ-muusikko, saksofonisti Timo Lassy. Eskola, Lassy ja Mäkynen, siinäpä tämän mukavasti leviävän ”tanssilattijazzin” tärkeimpiä vaikuttajia Suomessa. Jälkikasvuakin on alkanut jo ilmaantua, ja Auteur Jazzin kaltaiset yhtyeet alkavat jo haastaa edelläkävijöitä.

Genre ei vierasta lounge-estetiikkaa, ja niinpä viihteellissävyisille jousille allergiset altistuvat Eskolan kyydissä. Loungea enemmän minua häiritsee sävellyspuolen lievä köyhyys. Monen toistoa maksimoivan teeman kanssa säveltäjäkaksikko Eskola-Mäkynen on päästänyt itsensä liian vähällä.

Bändi toimii kuitenkin erittäin hyvin. Jos aloitus teemalla onkin joskus tahmea, lentoon päästään aina takuuvarmasti. Eskolalta itseltään sujuu kaikki: kaunis lyyrinen maisemamaalaus, blueslähtöinen verevyys ja menevä jazzsvengi tehokkaasti groovaavien taustojen yllä liihotellen.