Rengon Keinu: 015 groove

1490
lukukertaa

2009 Nuolilevyt Nuolicd-009

Rengon Keinu: 015 groove

Photo: Kari Kaipainen ; Layout: Timo Honkanen.

1.Overture
2.Witnessing
3.015 groove
4.Slow flow
5.Indian Ana
6.Tribute to the baby

Markku Renko (tp, fl-h), Pentti Lahti (woodwinds), Kasperi Sarikoski (tb, flugaphone), Markus Niittynen (p, Rhodes), Jorma Ojanperä (b), Mikko Hassinen (dr), Sami Koskela (perc)

Produced by Markku Renko
Recorded 2/2009 at Master Recording Studio by Esko Jääskä
Mixed by Esko Jääskä & Markku Renko at Master Recording Studio
Mastered by Henri Nuorivaara at Z-Trading

Arvio: 3 tähteä

Trumpetisti Markku Renko julkaisee jo kolmannen levyllisen omaa musiikkiaan 2000-luvun aikana. Rengon esikoinen (2002) piti ihanteenaan 60-luvun klassista Blue Note -soundia. Sen jälkeen kehitys on vienyt selkeästi omaleimaisempaan suuntaan, Renko on löytänyt oman persoonallisen äänensä valtavirran kupeesta. Säveltäjän työkaluksi on vakiintunut septetti, jossa grooveen panostetaan kahden lyömäsoittajan voimin. Yhtyeessä ovat edustettuina suomijazzin kaikki sukupolvet veteraani Pentti Lahdesta vasta teini-iän ohittaneeseen Kasperi Sarikoskeen. Täysakustinen maisema hallitsee, mutta sekä pianisti Markus Niittynen että basisti Jorma Ojanperä kykenevät tuomaan uutta eloa vaihtamalla sähköisiin soittimiin. Soitinnuksesta riippumatta yhtye soi hienosti, ilmavuus ja rento svengi ovat ryhmän tavaramerkkejä.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 18/2009.