PLOP: An sich

1737
lukukertaa

2009 Fiasko Records FRCD-47

PLOP: An sich

Cover artwork by Joonas Riippa.

1.Intransigence (Innanen)
2.Pepita Kannabis (Riippa)
3.Recycling (Innanen)
4.En pilsner, två pilsner (Herrala)
5.Ninja monkey (Riippa)
6.Lavender (Innanen, Riippa)
7.The rules of hot and cold (Riippa)
8.Brighton beach fantasy (Innanen)
9.Juice the panther (Innanen)
10.Dark clouds, go away (Innanen)

Mikko Innanen (ss, as, ts, bs, perc…), Ville Herrala (b, vc, perc), Joonas Riippa (dr, perc, tp)

+ 5: Arto Alone (voc)

Produced by PLOP Recorded 2/2009 at Musapaja, Kuusankoski, by Esa Kotilainen
Mixed by Kimmo Antikainen at Neomusic, Helsinki
Mastered by Henkka Niemistö at Chartmakers
Mastering assistant: Lotta Westermarck

Arvio: 4 tähteä

Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2008 saanut saksofonisti Mikko Innanen on nykypolven Jorma Tapio: tinkimätön ja kompromissiton taiteilijasielu. Kaikki Innasen tällä hetkellä aktiivit yhtyeet liikkuvat free jazzin liepeillä. Toki Innasen musiikissa on paljon sävellettyäkin, mutta vapauden henki leijailee kaiken yllä.

Innasen bändeistä Delirium ja Innkvisitio ovat monikansallisia, omaleimaisia virityksiä. Uusi Plop-trio kulkee kotimaisin voimin, ja on kaikessa pienimuotoisuudessaan jälleen kiehtova yhtye. Plop-teemat saattavat olla hyvin yksinkertaisia naivistisuuteen asti, mutta soiton rehevyys ja juurevuus tehoavat. Innanen kulkee matkansa saksofoniperheen ja etnisten puhaltimien kanssa, joten värejä riittää. Joonas Riipan jäntevän rummutuksen ohella kuulija saa nauttia Ville Herralan, nuoren polven kysytyimmän basistin, inspiroituneesta työstä.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 19/2009.