Stanko, Tomasz: Dark eyes

1604
lukukertaa

2009 ECM 2115

Stanko, Tomasz: Dark eyes

Cover photo: Jean-Guy Lathuilière ; Design: Sascha Kleis.

1.So nice
2.Terminal 7
3.The dark eyes of Martha Hirsch
4.Grand Central
5.Amsterdam Abenue
6.Samba nova
7.Dirge for Europe
8.May sun
9.Last song
10.Etiuda Baletowa No. 3

Tomasz Stanko (tp), Alexi Tuomarila (p) Jakob Bro (g), Anders Christensen (b), Olavi Louhivuori (dr).

Produced by Manfred Eicher
Recorded 4/2009 at Studios La Buissonne, Perne-les-Fontaines
Engineer: Gérard de Haro

Arvio: 4,5 tähteä

Puolalaisen trumpetistilegendan uutuus on jazz-tapaus tällä kertaa myös ja etenkin Suomessa. 70-luvulla Stanko tunnettiin mm. yhteistyöstään rumpali Edward Vesalan kanssa. Nyt mestarin katse on kääntynyt jälleen pohjoiseen: Stankon uuden skandinaavisen kvartetin suomalaisjäsenet ovat pianisti Alexi Tuomarila ja rumpali Olavi Louhivuori. Stankon lyyriseen ilmeeseen pohjoismainen soundi istuu loistavasti. Kauneus ei ole kuitenkaan siloiteltua, vaan löytyy säröjen ja särmien kautta. Kitaristi Jakob Bro on tässä mielessä tärkeä vastapooli Stankolle. Trumpetisti tekee jälleen kerran kunniaa tärkeimmälle innoittajalleen, pianisti Krzysztof Komedalle (1931-1969), jonka kaksi sävellystä tulkitaan Stankon oman musiikin seassa.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa.