Rissanen, Aki & Verheyen, Robin: Semplice

1620
lukukertaa

2009 Alba Records ABCD 279

Cover photo: Aki Rissanen ; Graphic design: Pekka Kuokka.

1.Duo improvisation I (Rissanen, Verheyen)
2.Semplice (Rissanen)
3.Narcis (Verheyen)
4.Ambience (Rissanen)
5.Duo improvisation II (Rissanen, Verheyen)
6.Parts (Verheyen)
7.Duo improvisation III (Rissanen, Verheyen)
8.Low expectations (Rissanen)
9.Duo improvisation IV (Rissanen, Verheyen)
10.Colors in Orval (Verheyen)
11.Duo improvisation V (Rissanen, Verheyen)

Aki Rissanen (p), Robin Verheyen (sax).

Producer: Aki Rissanen
Executive producer: Timo Ruottinen
Recorded 9/2007 at Sibelius-Academy Chamber Music Hall
Recording: Olli Ovaskainen
Mixing: Miikka Huttunen, Aki Rissanen, Neomusic
Mastering: Aki Rissanen

Arvio: 3 tähteä

Alun perin klassisen koulutuksen saanut pianisti Aki Rissanen on jazzin puolelle siirryttyään opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Pariisiin Conservatoire National Superiourissa. Pariisissa myös Rissasen ja belgialaisen saksofonisti Robin Verheyenin tiet kohtasivat. Ennen Ranskan kauttaan Verheyen oli jo ehtinyt hakea oppia Belgian ja Hollannin lisäksi New Yorkista. Kaksikko on hyvä esimerkki siitä, miten kansainvälistä touhua nykyjazz on jo kouluttautumisesta lähtien, ja miten opiskeluajan verkostoituminen säteilee koko uralle. Verheyenillä on nykyään vakituisia yhtyeitä kotimaansa ohella Pariisissa ja New Yorkissa. Aki Rissasen kanssa saksofonistilla on yhteinen Belfin Quartet, jonka muut jäsenet ovat basisti Joachim Florent ja rumpali Ville Pynssi. Semplicen materiaali on puoliksi sävellettyä, puoliksi kaksikon studiossa improvisoimaa. Duon seesteinen musiikki löytää ankkuripaikkansa kamarimusiikin ja jazzin välisiltä vesiltä.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 14/2009.