Sun Trio: Time is now

1547
lukukertaa

2009 Cam Jazz Records CAMJ 3306-2

Design: Studio Grafite, Roma.

1.Us
2.Wawa-Numnum
3.Rolling mountains = Vierivät vuoret
4.New way = Uusi tie
5.Bossa
6.Time is now
7.Brightest hour
8.Three lanterns = Kolme lyhtyä
9.Organisaatio

All music composed by Kalevi Louhivuori, except 2, 5, 7 by Olavi Louhivuori.

Kalevi Louhivuori (tp), Antti Lötjönen (b), Olavi Louhivuori (dr).

Artistic production: Ermanno Basso
Recording and mixing engineer: Tommi Vainikainen
Recorded 12/2007 at Palokan Pelimannitalo, Jyväskylä, Finland
Mixed 3/2008 at Studio Kekkonen, Helsinki, Finland
Mastered by Danilo Rossi

Arvio: 4 tähteä

Nuorten superlahjakkuuksien Sun Trio voitti pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun vuonna 2006. Esikoislevynsä trio saa nyt julki italialaisella Cam Jazz -merkillä, sen nousevia kykyjä esittelevässä sarjassa. Kiinnitys on merkittävä, sillä Cam Jazz kantaa Black Saint – ja Soul Note -merkkien perintöä, ja siten katalogista löytyvät monet eurooppalaisen ja amerikkalaisen jazzin huiput Enrico Ravasta, Gialuigi Trovesista, Chick Coreasta ja David Murraysta lähtien.

Kalevi Louhivuori (s. 1984) on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut solisti sekä pienyhtyeissä että big band -kuvioissa. Sun Trion puitteissa hän etsii ilmaisuvoimaa samoilta suunnilta kuin kollegat Tomasz Stanko, Arve Henriksen, Per Jørgensen tai Verneri Pohjola. Trumpetti hakee virtuoosipullistelun sijaan ihmisen ääntä, tärkeitä ovat tykötulevat, lämpimän puhuttelevat soundit ja kuulijalle musiikin keskelle jätetty avara ja rauhallinen tila.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 7/2009.