Mattsson, Teemu: Intuition

1869
lukukertaa

2008 Free Agent Records FAR004

Mattsson, Teemu: Intuition

Cover art: Jorma Vahvaselkä.

1.Twelve
2.Agreement
3.Intuition
4.Bokeh architecture
5.Travelmates
6.It’s so wrong
7.Ocean
8.Home fast
9.Suddenly frustration
10.Lonely night

All music composed by Teemu Mattsson, except 5 by Teemu Eronen.

Teemu Mattsson (tp, fl-h), Ari Jokelainen (as, ss), Mikael Jakobsson (p, rhodes), Ville Herrala (b), Teemu Eronen (dr, perc).
Guests: Jarmo Saari (g, pedal steel), Aila Hettula (oboe, eng-h).

Produced by Vesa-Matti Mattsson and Teemu Mattsson
Recorded 2/2008 at Finnvox Studios and Tempo Music Design
Recorded and mixed by Miikka Huttunen
Mastered at Chartmakers by Svante Forsbäck

Arvio: 3 tähteä

Trumpetisti Teemu Mattsson (s. 1975) on rutinoitunut ammattilainen, UMO Jazz Orchestran ykköstrumpetisti ja moniin pienempiin jazz- ja latinoyhtyeisiin haluttu soittaja. Siinä ohessa Mattsson vie matalalla profiililla eteenpäin soolouraansa. Intuition on toinen levy omissa nimissä, ja se on tehty samalla perusviisikolla kuin vuoden 2006 kehuttu debyytti ”Teemu Mattsson”.

Liki kaiken materiaalin säveltäneen Mattssonin ohella yhtyeen vahvoja lenkkejä ovat lennokas saksofonisti Ari Jokelainen ja mm. The Five Corners Quintetista tuttu pianisti Mikael Jakobsson. Suurimmassa nosteessa yhtyeen muusikoista on tällä hetkellä kuitenkin Ville Herrala, superlahjakkuus, joka on noussut nopeasti Ville Huolmanin ja Antti Lötjösen rinnalle jazzbasson valtaistuimesta kilpailemaan.

Vahvan viisikon keskeltä Mattssonin melodinen trumpetti nousee viemään musiikkia isännän ottein. Yhtye on erinomainen, mutta se saattaa jäädä väliinputoajaksi: liian modernia ja omaa perinteisen mainstreamin ystäville, liian ”keskellä” uusimpia tuulia haisteleville.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 1/2009.