Carnivàle: Carnivàle

1962
lukukertaa

2008 Kiima-1011

Carnivale: Carnivale

Cover: Ville Tiihonen.

1.Yksitoista askelta = Eleven steps (Halonen)
2.Seuraavana päivänä = The day after (Halonen)
3.Aamulla = In the morning (Karhusaari)
4.Samanmieliset = Likeminds (Halonen)
5.Viestintuoja = The messenger (Halonen)
6.Longo (Karhusaari)
7.Elämäenlaskua = Slalom of life (Karhusaari)
8.Päivittäiset rutiinit = Daily routines (Halonen)
9.Kotiinpaluu = The homecoming (Halonen)

Janne Halonen (g), Tommi Karhusaari (p, Rhodes), Jusu Heinonen (acc, woodwinds), Tero Tuovinen (b), Jussi Miettola (dr)

9: Mikko Pettinen best online pokies (tp)
4, 9: Juho Viljanen (tb)
9: David Lillkvist (perc)
9: Peter Lerche (guitar drone)
8: Ville Tiihonen (spoken word)

Produced by Janne Halonen
Recorded by Niklas Nylund at Finvox Studios 6/2007
Mixed by Niklas Nylund
Mastered by Pauli Saastamoinen

Arvio: 3,5 tähteä

Kiima-levyjen tiedotteen mukaan tämä albumi avaa yhtiön jazz- julkaisujen linjan. Levyn pyöriessä selviää, että jazz on kuitenkin vain yksi elementti seoksessa. Esittelyä äkkiä silmätessä jäi mieleen maininta, että jazz yhdistyy levyllä argentiinalaiseen tangoon.

Kuulemani perusteella en olisi yllättynyt, mikäli näiden soittajien taustalta löytyisi myös kansanmusiikkivaikutteita. Aika omalaatuinen yhdistelmä – onko kyseessä jonkinlainen läjähtänyt sekasotku? Ei lainkaan, vaan oikeastaan jäsentynyt, yhtenäinen ja aurinkoinen bändisaundi on tässä parhaita puolia. Ajoittain kuljetaan hilpeästi, ja komppiosasto toimii loistavasti.

Kahdeksas raita tuntuu liikaa jostain hätäisesti pöllityltä pätkältä, mutta muuten sävellykset tuntuvat vahvoilta kautta linjan. Paras on säästetty viimeiseksi; slovarina alkava, loppua kohdin jatkuvasti kovempaa (mutta hallitusti) kiehuva Kotiinpaluu on helmi sävellyksenä. Kuunnelkaa.