Savolainen, Jarmo: Songs for trio

1807
lukukertaa
Savolainen, Jarmo: Songs for trio
Cover design and photographs by Maarit Kytöharju.

2006 KSJAZZ 11759-3308-2

1.What future will bring
2.Spider ballad
3.Maroc
4.Muted song
5.Turning
6.Other side of the coin
7.Ambiguous song
8.Past and present
9.Our side
10.Aspiring song
11.Too bad
12.Way out

All music by Savolainen, except 2 & 3 by Uffe Krokfors.

Jarmo Savolainen (p), Uffe Krokfors (b), Markku Ounaskari (dr).

Produced by Jarmo Savolainen
Assistant producers Antti Hytti and Uffe Krokfors
Executive producer Klaus Suonsaari
Recorded by Juha Heininen 6/2006 at Hip Recording Studios, Helsinki
Mixed by Teemu Kortelainen and Jarmo Savolainen 6/2006 at Mango Studios, Porvoo
Mastered by Puke Kataja 6/2006 at Mango Studios, Porvoo

Arvio: 4,5 tähteä

 

Jarmo Savolainen Trion 12-vuotinen yhteistyö kuuluu hienossa tasapainossa, ja Savolaisen oma ”kypsä” ikä saattaa sekin jo kuulua musiikin seesteisyytenä. Tässä musiikissa ei ole sijaa näytönpaikoille, kypsä synteesi on saavutettu. Tällaista on elämäni, musiikkini ja jazzini, voisi Savolainen rauhalliseen sävyyn todeta.

Silti ei kyse pelkästään kaunosieluisesta kamarijazzista. Hiljaiset suvannot ja hauraat soinnit hallitsevat, mutta musiikki on kaiken aikaa hyvin voimakasta ja intensiivistä. Ja osaa trio olla myös lähes fyysisen väkivahva, näin esimerkiksi Uffe Krokforsin kahdessa sävellyksessä.

Varsinainen svengimeno on toki vähissä. Our side -kappaleessa komppi sentään vähän laukkaakin, venyy ja etenkin paukkuu, ja samalla kommervenkkinen piano- polveilu pitää musiikin kaukana aivottomasta liruttelusta.

Muutoin liikutaan yleensä rauhallisesti eteenpäin, keskitempoinen kappale on tällä levyllä nopea, eivätkä nämä taiteilijat tuhlaa värejä. Harmaan eri sävyt ovat valttia, mutta aivan kuten loppusyksyn sumuisessa järvimaisemassa, harmaa on värinä tarkemmin katsottuna äärettömän rikas ja kaiken tarvittavan täydellisesti ilmaiseva.