Rengon Keinu: Rengon Keinu

2000
lukukertaa

2005 Renko mrcd006

Rengon Keinu

Photography & layout: Nora Hagman / Nelhagraf.

1.Introduction and blues
2.In God we trust?
3.Hesitation
4.Love and fear
5.Minnalle
6.Mediocre funk

Kaikki sävellykset = all compositions by: Markku Renko.

Markku Renko (tp, fl-h), Pentti Lahti (ss, as, b-cl), Mikko Mustonen (tb, euphonium, tu), Markus Niittynen (p), Jorma Ojanperä (b), Mikko Hassinen (dr), Sami Koskela (perc).

Studio: Master Recording Studio, Helsinki, 10/2004
Tuottaja = Producer: Markku Renko
Äänittäjä = Engineer: Esko Jääskä
Miksaus = Mixed by: Esko Jääskä, Markku Renko
Masterointi = Mastered by: Antti Saukko, Editroom

Arvio: 3,5 tähteä

Markku Renko jatkaa jo vuoden 2002 levytyksellä (Soul searching) hyväksi havaitulla linjalla. Klassista Blue Note -soundia päivitetään taidokkaalla ja tyylikkäällä päivän improvisaatiolla.

Rengon Keinu on vakiintunut tämän lyömäsoittajalla vahvistetun sekstetin nimeksi. Erinomaisen miehistön Renko on kasannut, soitto soljuu luonnikkaasti ja hötkyilemättä. Ehkäpä jopa niin, että kokonaisuus on laadukkuudestaan huolimatta lähempänä yksivakaata kuin intoutunutta.

Solistipuolella nousevat varmaotteisen Rengon lisäksi esille aina säväyttävä Pentti Lahti altto- ja sopraanosaksofoneillaan sekä sävykäs pianisti Markus Niittynen.

Rengon omista sävellyksistä kasattu lyhyt ja ytimekäs paketti (kokonaiskesto 34 minuuttia) on myös materiaaliltaan makoisa. Käy vain samoin kuin soiton suhteen: materiaali jää tasaisen hyväksi, varsinaista kohokohtaa tai erityisen säkenöiviä ja muistettavia jujuja siitä ei nyt esille nouse.

Vaan kyllä tämä tasainen laadukkuus riittää hyvin. Maassa on aivan turhan vähän tämänkokoisia, lähellä jazzin valtavirtaa omalla paatillaan uivia orkestereita.

Levyn äänitys on selkeä ja erotteleva, yhtyeen soundi kirkkaan kaunis. Kliinisen puolelle ei lopulta sittenkään mennä, sillä soitossa säilyy yhteys bluesiin.