Kaarela, Ewa: It’s allright with me

2367
lukukertaa

Ewa Kaarela Swing Band: It’s allright with me
2001 Kaarela Ewa0201

Ewa Kaarela: It's allright with me

Photos: Jaakko Jauhiainen & Riitta Kuisma ; Layout: Ulla Jauhiainen.

1.It’s allright with me (Cole Porter)
2.The frim fram sauce (Joe Ricardel)
3.Cry me a river (Arthur Hamilton)
4.Manhattan (Richard Rodgers)
5.Kasztany (Zbigniew Korepta)
6.Swing’n sway (Erik Lindström)
7.The there eyes (Pincard)
8.Miss Celie’s blues (Quincy Jones)
9.Honeysuckle Rose (Fats Waller)
10.My one and only love (Guy Wood)
11.Hallelujah I love him so (Ray Charles)
12.Blues in the night (Harols Arlen)

Ewa Kaarela (voc), Jedrzej Nowak (tp, tb), Lucjan Czaplicki (sax, cl, hca), Saku Järvinen (p), Timo Lehtonen (b), Jari Unha (dr)

Recorded at Czapla Studio
Mixed by Lucjan Czaplicki & Anna Czaplicki
2, 7 & 12 recorded at YLE TV2, Tohloppi, Tampere
Mixed by Pekka Longi & Jukka Lihavainen

Arvio: 3 tähteä

Tampere on Suomen jazzkartalla nykyään eniten esillä ultramodernin Happeningin kautta, mutta kaupungissa kukkii myös perinteisemmän jazzin harrastus sekä ammattilaisten että harrastajien voimin. Ewa Kaarela Swing Band rakentuu kokeneista keski-ikäisistä soittajista, joskin nuorta verta yhtyeeseen tuo pianisti Saku Järvinen.

Tampereen ohella orkesterin juuret ovat vahvasti Puolassa, sillä Ewan lisäksi sieltä ovat kotoisin yhtyeen perustaja ja sovittaja, trumpettia ja pasuunaa soittava Jedrzej Nowak sekä saksofonia ja klarinettia soittava Lucjan Czaplicki.

Puolasta muistuttaa levyllä Kasztany-iskusävel, joka rikkoo ainoana englanninkielisen ja yhdessä Erik Lindströmin Swing ’n sway -kappaleen kanssa amerikkalaislähtöisen rintaman.

Ewa Kaarela laulaa varmasti ja muuntautumiskykyisesti. Eväät riittävät sekä vauhdikkaaseen svengittelyyn että balladitulkintoihin. Kuten niin usein, vibrato saattaa olla se makuasia, joka jakaa kuulijat. Minun makuuni vibraa on liikaa, mutta onneksi vain siellä täällä. Välillä laulusoundi lipsahtaa myös liian nasaaliksi, mutta enimmäkseen Kaarelaa on helppo ja miellyttävä kuunnella. Suomessa hän on ilman muuta parhaiden swingtyylin tulkitsijoiden joukossa.

Lämpimästi soiva yhtye tukee solistiaan hyvin, svengi on vaivatonta tarkoista sovituksista huolimatta. Czaplickin, Nowakin ja Järvisen soolot nousevat esiin luontevasti, ja ovat samaa miellyttävän pinnistelemätöntä sarjaa Kaarelan laulun kanssa.

Swingille riittää vielä kuulijoita suurista ikäluokista ja vähän vanhemmistakin. Heille Ewa Kaarela Swing Band on varma ja hyvä valinta.