Eskola, Jukka: Jukka Eskola

1887
lukukertaa

2005 Free Agent Records

Eskola

Cover photo & artwork: Antti Eerikäinen.

1.Introduction (Mäkynen/Eskola)
2.1974 (Mäkynen)
3.Kulo (Eskola)
4.Go time (Mäkynen, Eskola)
5.Buttercup (Eskola, Mäkynen)
6.Timber up (Mäkynen)
7.Selim (Mäkynen, Eskola)
8.Duudamdej (Mäkynen)
9.Last breath (Mäkynen, Eskola)

Jukka Eskola (tp, fl-h), Timo Lassy (sax, fl), Jukkis Uotila (Rhodes, p), Antti Lötjönen (b), Teppo Mäkynen (dr, perc, keyb)
+ 8: Timo Hirvonen (b)

Produced by Teppo Mäkynen
Executive producer: Jukka Eskola
Recorded at Finnvox Studios, Helsinki, 8/2004
Recorded and mixed by Miikka Huttunen
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers

Arvio: 3 tähteä

Trumpetisti Jukka Eskolan debyyttilevy ponkaisee vauhtiin lyhyen alkuhöpötyksen jälkeen, kun nostalgisen tutusti humiseva sähköpiano avaa kappaleen ”1974”, joka kierrättää kuulijan samalla kolmen vuosikymmenen taakse. Eskolan levy tuokin monin paikoin elävästi mieleen samanlaisella kokoonpanolla levytetyn Olli Ahvenlahden Suomijazz-klassikon ”Bandstand” (1975), vaikka myös Freddie Hubbardille ja Miles Davisille kumarretaan. Jazztyylien kertaamisessa on tultu nyt siis 1970-luvulle, tosin Eskolan levyn soundia ja tyyliä on vahvasti tuorestettu nykyajan klubijazzin suuntaan.

Jukka Eskola on erittäin taidokas trumpetisti, jonka ketterästi liikkuvat ja varmaotteiset soolot ovat levyn parasta solistista antia, varsinkin kun Timo Lassy foneineen jää hieman taka-alalle. Jukkis Uotila pärjää hienosti kakkosinstrumentillaan pianolla ja Teppo Mäkysen soitto on jälleen malliesimerkki vähäeleisestä ja samalla sähäkästi svengaavasta rumpaloinnista. Antti Lötjösen itsepintaisesti toistuva mainio bassokuvio kantaa ”Kuloa”, joka yhdessä edellä mainitun ”1974:n” kanssa kuuluu levyn parhaimmistoon.

Eskola kumppaneineen tarjoilee siis ammattitaitoisesti soitetun ja tuotetun levyllisen kerrassaan taitavaa svengijazzia. Tyylikäs paketti on kuitenkin puunattu jopa liian siloiseksi ja kuulijalle jää koko touhusta hieman kevyt, lyhyehkö jälkimaku.